tisdag 29 mars 2011

Fortsättning på näverstickning

I mina fortsatta försök med att göra länkarna klickbara så försvann avslutningen, och jag lyckas inte få dit den i det tidigare inlägget. Så det får väl bli ett till som avslutning på förgående.... Här är ytterligare ett par länkar:
http://stickapalandet.blogspot.com/2009/02/beskrivning-pa-naverstickning.html
http://slojd-i-varmland.regionvarmland.se/slojda/beskrivningar/naverstickning

Lyckades få videon klickbar, men inte de 2 andra länkarna. Trots hjälp från Gunilla och Birgitta. Jag ger upp, med detta i alla fall för nu......

Några andra namn jag sett på näverstickning är näverkont, kontstickning eller på engelska entrelac, om ni skulle vilja söka vidare själva.

Ha det bra!
Katarina

30 mars
Ps. Egentligen skulle jag väl kunna plocka bort detta inlägg, eftersom den här avslutningen kom med igen i det förra inlägget, sedan jag lyckats göra om länkarna. Men det får finnas kvar som en liten påminnelse om hur tokigt allt kan gå emellanåt:-)) Ds.

2 kommentarer:

Christina sa...

Hej! Jag håller också på att testa detta med nävesrtickning.Jag undviker att vända arbetet och stickar tillbaka från framsidan. Lite ovant måste jag erkänna, men det går:) Kram

annicka sa...

Hej näverstickning var snyggt! vilken ide att sticka upp de gamla växtfärgade garnproverna...jag har sett sockor som randats glatt med dessa prover så de kan nog komma till användning.
jag kunde inte skriva kommentar på förra inlägget- kommentatorslänken var som bortblåst.