lördag 27 augusti 2011

Broderat och färgat

Det har blivit en del stygn provade under denna vecka. Nu senast efterstygn, för några dagar sedan blev en lapp med langett klar. Den lappen kan man om man vill, se här

Så här blev den med efterstygn
Den lilla skålen/fatet hittade jag under röjningen i tvättstugan. Hade glömt bort dess existens:-)) Nu fick den tjänstgöra som inspirationskälla.
Aldrig hade jag väl anat, att det finns en sån mängd varianter på detta lilla enkla stygn. Raden längst ner kallas i min bok (Brodera fritt av Jytte Harboesgaard) för "efterstygn lagda bredvid varandra". Den hade nog jag knappast tänkt på som efterstygn......

De beige-bruna garnerna är från min rostfärgning tidigare i somras. Kroppen på ödlefiguren är mulbärsbark.
Annicka brukar vara intresserad av vad jag monterar mina provlappar på. Och det tycker jag är roligt! Därför kommer här en liten beskrivning av det här provet, för dig, och ev. andra intresserade:-))
Provlappen är fäst på papyrus. Men jag tyckte den kändes lite "färglös" mot tyget, så den fick lite färg på sig. Den här gången rev jag lite av inktensblocken och blandade med vatten, och svampade på färgen på papperet.

Om nu någon skulle bli intresserad av att prova på olika broderistygn, så är ni välkomna över till bloggen "Mina stygn"
Skicka oss ett mail och tala om att ni vill vara med! Annickas och min mailadress hittar ni där, om ni klickar på våra namn under "deltagare".

4 kommentarer:

annicka sa...

Oj så imponerad jag blir. Du går från klarhet till klarhet i ditt skapande även om det "bara" är en provlapp.
Så läckert. Kul ide´ att inspireras av en skål. Ödlor kan vara väldigt fina. Speciellt om de sys med/på mullbärsbark. Kritorna fick du verkligen användning för!Tack för att du beskrev bakgrundspappret - jag är ju alltid nyfiken på vad du har för dig.

Gudrun sa...

Otroligt vad du kan finna ut av ett stygn.Ja, det visade sig ju vara flera:-)).
Små tavlor är dina "lappar" och en kunnig brodös bakom nålen.
Kram Gudrun

Gunilla.B sa...

Vilken söt liten provlapp!
Spännande med mullbärsbark och kritorna!
Kram
Gunilla

Anonym sa...

Så läckert! Kram Anneli