onsdag 5 oktober 2011

En förmiddag i Brooklyn

Efter frukosten på fredagen, så tog vi tunnelbanan till Brooklyn. Förra gången vi var i New York (2008), strövade vi i trakterna av och i Prospect Park.
Denna gång ville vi uppleva Williamsburg, en del som domineras av ortodoxa judar. Och nog kände man sig förflyttad både i tid och rum...... Mest var det män och en del pojkar (även ganska små) i sina typiska judiska kläder samt korkskruvslockarna vid öronen, vi såg på gatorna.

Vi såg också en hel del skolbussar som for runt och hämtade upp barnen.
De kvinnor vi såg, alla med håret täckta, ofta med den här typen av mössa/hatt, väntade oftast med barnen på skolbussarna.
Vi var inne i en liten livsmedelsaffär. Här hos oss möts vi väl oftast av en kvinna vid kassan,
där var det en man i sina typiska kläder och utseende som tog betalt. Även hatten hade han på sig......

Den här skolan passerade vi på vår väg mot Brooklyn Heights, som är ett område med en helt annan karaktär. Att skolor är drogfria zoner, har vi väl än så länge sluppit se skyltar om här hemma.
Det kännns så grönt och lummigt, husen är lägre. En skön kontrast mot Manhattan.
Vid ett tillfälle stod vi i skuggan av ett träd och läste lite ur vår bok om området vi var i. Genast går en man över gatan för att höra om vi behöver hjälp....... Denna ständigt närvarande hjälpsamhet!

En härlig utsikt mot Manhattan bl.a har man här.
Grönområdet på denna sida om Brooklyn Bridge fanns inte för 3 år sedan. Det verkar som om man även på denna del (liksom på Manhattans västra sida) tänker fortsätta att skapa fler gröna områden.

Innan vi åkte försökte jag leta (på nätet) efter affärer, som kunde tänkas vara värda ett besök, t.ex affärer med tyg, garn o.likn.
Hittade en del, men hann inte besöka så många. Några av dem lär ska finnas här i Brooklyn.

T.ex. Sew-Materialistic 1184 East 18th Steet (stängt på fredagar bl.a)

Save A Thone Industries är en annan, verkar ha 2 olika affärer på Flatbush Avenue, dels på 824, men också på 2452. Nu upptäckte jag att de tydligen även har en affär i East Harlem (Manhattan 1887 3rd Ave). Flatbush Ave ligger lite sydöst om Prospect Park, och i de trakterna var vi inte denna gång.

Tyvärr missade jag även denna Brokklyn General Store på 128 Union Street. Den ser ju ut att ha en hel del..... synd att vi inte gick längre söderut:-))
De har också en blogg, dock inte uppdaterad sedan 16 juni-11 (när jag tittade).

Fiber Notion på 849 Union Street.

Lite kvar att upptäcka, om jag kommer till New York någon mer gång:-)) Och om de finns kvar vill säga. Kanske någon annan kan ha glädje av dessa tips.....

2 kommentarer:

annicka sa...

Tack igen för sightseeing. Det blir som en liten turistbok med dina inlägg.

Elisabeth sa...

Spännande att läsa om din New York resa. Ja det är en stad jag också vill komma igen till. Vi var i juni och temperaturen var även då , som du beskrev. Vi bodde nära Central Park så där promenerade vi ofta igenom.
Inget vidare att någon annan kan sätta sprätt på ens pengar, förstår att det kändes oroligt.
Kram Elisabeth