fredag 11 november 2011

Lite mer om shopping i New York

Kanske ni trodde det skulle vara slut på inlägg från New York? Men en god karamell kan man suga länge på:-))
Och eftersom det inte händer så mycket i syrummet för närvarande, så kommer här ytterligare ett inlägg om N Y.

Tidigare har jag skrivit om några affärer med textil anknytning, nu kommer några tips på andra, enl. min mening, bra ställen.

Av en ren slump råkade vi passera en affär, som H kallade ett "roligt ställe":-)) Och han brukar oftast inte vara så förtjust i affärer.....
The Container Store
Vi kom till den i hörnet av 58:e gatan och Lexington Ave. Men tydligen finns det ytterligare en på 6:e Avenyn. En sån här affär skulle man ha på "hemmaplan" när det är dags att organisera hemma. Ikea är inte så dumt det heller, men det här var allt ett strå vassare:-))
Många bra och snygga förvaringslösningar fanns det,men mer än "smågodis" kunde vi ju inte få med oss hem. Bl.a blev det några tandborsthållare till barnbarnen. Och de blev populära.

Om man är intresserad av "baskläder" kan man hålla utkik efter detta märke
Här hittade H en hel del av det som stod på hans "inköpslista". Så det var också en "bra" affär. På hemsidan kan man se en del av färgglädjen och ordningen i affären:-))

Om man vill köpa den här typen av lektyr, så får man uppsöka en bokhandel t.ex Barnes&Noble, som har flera affärer på olika adresser i New York. En bokhandel i USA är inte detsamma, som en bokhandel här i Sverige. Det är en mix av bokhandel, bibliotek och fik. Man kan plocka med sig böcker och tidningar till fikabordet, och vill man sen inte köpa dem, så kan man lägga dem i en hög när man lämnar tillbaks sin bricka. Så ska man köpa något, kanske man bör kolla att det är ett rent och snyggt exemplar man får med sig:-))
Det går också bra att använda sig av deras trådlösa nätverk, och sitta och surfa. Det kan vara lite svårt att hitta ett ledigt bord, för många blir sittandes i timmar.... Vissa lägenheter kan vara väldigt kalla i N Y under vintern har jag hört, och då kan bokhandeln vara en bra "värmestuga", där man kan sitta och arbeta:-))

Det finns också en hel del bra konstnärs/hobby affärer. Denna gång nöjde jag mig med Lee´s Art Shop, förutom The Ink Pad då, eftersom den låg alldeles i närheten av vårt hotell. Adressen finns på hemsidan.
Handlade endast några småsaker till barnbarnen. Ankorna lär ska ändra färg i vattnet, återstår att se om det fungerar.....

En större konstnärsaffär är Pearl, som ligger på 308 Canal Street. Enl. hemsidan "The World´s Largest discount Art Supplier", och stort var det! Flera våningar i ett hus + andra avdelningar i husen ikring.
Där var jag förra gången, och råkade träffa på en försäljare som bott i Uppsala en tid:-))

Om man är intresserad av tekniska "prylar" så är ett besök hos B & H ett "måste". Inte bara för urvalets skull, utan också för att det är en judisk affär, där handlandet sker på ett lite annorlunda sätt än vad vi är vana vid.

Hittade också en japansk bokhandel, Kinokuniya Bookstores vid Bryant Park. De hade en hel del hobbyböcker och lite hobbymaterial, men några kviltrelaterade böcker såg jag inte vid mitt besök.

Något som jag inte lyckades hitta, trots många besök i olika mataffärer var Kool-Aid. Hade inga planer på att dricka det, men det skulle varit kul att testa att färga med det.....

2 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Så mycket roligt du gjorde i NY!
Kram

annicka sa...

Nu börjar din blogg lika "ettannatnewyork"s bloggen smile
Väldigt kul att läsa och förhoppningsvis kan kanske tipsen komma till användning ...men inte än på länge...