tisdag 10 januari 2012

Nytt x 3

Nytt ställe: Hjulsta ekhagar har jag passerat många gånger, men aldrig tidigare stannat till vid. Ny kunskap: Här i naturreservatet finns en ganska sällsynt invånare, den utrotningshotade läderbaggen. Och den lär tydligen dofta läder:-)) 
I Sverige lär den finnas på 270 ställen och den är fridlyst. För att möjligen få en skymt av den, så bör man nog titta här en annan årstid:-))
Det 3:dje nya var min halsduk, som jag använde för första gången. Och den var det rätt årstid för.Tyvärr har både jag och fotografen väldigt svårt, att se i kameran att bilden är suddig. Det upptäcker vi först när vi ser den i datorn. Och det är ju liksom lite sent ibland:-))

5 kommentarer:

Anonym sa...

Naturen är märklig och unik! Det är inte dumt att det finns lite oaser både här och där som man kan avnjuta året runt! Sjalen du gjort var ju hur fräsig som helst! Hoppas kunna få se den live någon gång!
Kramen/Sussie

Gudrun sa...

Så härlig sjal du gjort ! Hoppas du får syn på en läderbagge och känna doften av den också.
Kram Gudrun

Anonym sa...

Härlig halsduk du har gjort. Å det är både kul och spännande att få se o veta lite om naturen som man inte visste. Kram Anneli

Lappmia sa...

Så fin halsduken blev, den kanske jag får se på torsdag ;o)) Den matchar strumporna, snyggt! Fick du ingen inspiration i skogen till att brodera en läderbagge??

annicka sa...

Hej,
läderbagge det var en ny bekantskap. Vore kul att dofta på den nån gång! Fniss
halsduken var ju kreativ- värmer den med alla sina hål? I varje fall en väldigt snygg "outfit"
Fint bildinlägg om 2011 gjorda ting uppe i högerhörnet! Vad du kan!