onsdag 26 september 2012

Quiltköping 5

Dags att återvända till Quiltköping, och det är nog inte sista gången heller:-))

Om ni har tittat på tidigare inlägg, så har ni nog sett armbanden jag visade. Textila smycken tycks "ligga i tiden", för det fanns fler smycken än mina.
                                            
                                             NBV visade och sålde smycken.
 
Det fanns mer smått i imponerande mängd.
I form av nåldynor sydda av Maria Svensson i Väntäcket (Lidköping).
 
BRAK, lokalgruppen i Lidköping, fanns också representerat på utställningen.
Om man vill läsa lite mer om det, så kan man göra det på Täcklebo Broderiakademis hemsida.
 
 
Även jag hade lite mer smått, som jag inte visat så tydligt tidigare.
Blommor, som till stor del är frihandssydda på symaskin, kompletterade med lite handbroderi och pärlor. Tänkta att kunna användas som små utsmyckningar.
 
Den sista nysydda saken hängde på väggen, den kallar jag för Crazy flowers.
Den började så här, med lite "crazy quilting" av sidenbitar, som jag samlat på mig vid några syfestivalsbesök. Men det finns också bitar från en gammal fallskärm som min pappa hade i samlingarna, och från en bit som mamma förmodligen köpt, men som aldrig kommit till användning.
 
 Tanken här var sen att försöka använda så mycket tänkbara material som möjligt ur "mixed media" samlingarna. Tycker nog att jag fått med ganska mycket:-)) Så den kan nog sägas vara en liten "materialsampler", som växte fram vartefter.
 
Så här blev sen slutresultatet
 
Vad har jag använt mig av då? "Vanlig" lutrador + "crusched" lutrador, tyvek, papperslera, angelinafibrer, marktäcksväv, chiffong, div. olika klistriga mellanlägg + vildona, metalltråd (ur elsladdar), manschettblommor, silkekokonger och färg. Div. olika trådar och broderigarner samt pärlor. En hel del redskap kom också till användning, värmepistol, lödkolv, virknål samt förstås en del sy-och broderinålar.
 
Även i samband med detta inlägg har jag lagt in fler bilder i Picasaalbumet.
Nu blir det inga fler bilder i det albumet.

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Återigen tack för mer om Quiltköping!
Din materialsampler är så läcker och blommorna är wow-fina!
kram

Gudrun sa...

Så kul att få se ännu mer från utställningen.Håller med Gunilla i det hon skriver.Lyckliga jag som äger en så fin blomma.
Kram Gudrun

Catarina C sa...

Din "Crazy Flower" är jättefin och kul att du berättade vad den består utav. Du är verkligen duktigt att kunna blanda så många olika saker! Kram

annicka sa...

Så trevligt att få se bilder från din kamera. Onekligen en del jag missade märker jag. Kul att läsa om tillkomsten av Crazy flower

Dollandesign sa...

Om jag inte minns fel, så var det en sydväst som Du dekorerat med de här underbara blommorna. Jag tyckte att den kombinationen var "skitfräck"! Varje blomma är ju ett konstverk i sig, väl värt att studera närmare. Vilket jag hade förmånen att göra i Quiltköping.
Ditt "konstverk" Crazy flowers är bara helt fantastiskt, måste jag få säga. Färgerna är milda och harmonerar så fint, blandat olika material och "ramen" du fäst det hela i är pricken över iét.

Dolandesign

Anonym sa...

Den blev så snygg!! Kram Anneli