måndag 19 november 2012

Vilken fest det blev!

Tack till er alla, som tar er tid att skriva några rader! Så roligt att få "se" en del av er som kommer "på besök"! Börjar på detta sätt, för det är ju inte alla av er, som har en lätt "klickbar" adress. Då är det lite "knöligt" och ibland helt ogörligt att skicka ett personligt tack.

Ni var många som önskade mig en trevlig fest, och jag kan berätta att det infriades med råge! Det var också några som gärna ville se vad jag hade på mig, så jag ska försöka tillfredställa er "nyfikenhet":-))

Tillställningen började redan kl 15 i Universitetsaulan, som är så praktfull. Här är en bild innan musiker och de medverkande hunnit komma på plats.

När sen alla musiker och övriga medverkande tågat in efter en mängd av fanor och standar, så blev det än mer högtidligt och festligt.
 En hel del tal var det, och 3 installationsföreläsningar. Vilken tur att vi inte behövde lyssna på alla 42 nya professorer som installerades:-)) I så fall hade det ju inte räckt med de 2 timmar föreställningen tog. Övriga hade förläst under veckan, och alla finns så man kan ta del av dem på "webbben".

Efter installationshögtiden blev det buss till slottet, för de som skulle delta i kvällens bankett.
Knappt 400 gäster deltog i denna, och alla hälsades välkomna med ett handslag av bl.a rektor för universitetet.
Vi bjöds på en utsökt 3 rättersmiddag med goda drycker därtill. Inte alla valde att dricka öl....:-))
När det var dags för desserten dämpades belysningen, och alla servitörerna tände samtigt blossen i hallonparfaiten. Så effektfullt, men svårt att fånga på bild.

Under middagen var det en hel del, mycket spirituella tal och vi kunde också njuta av vacker körsång.
Kvällen avslutades sedan med dans.

Har ni nu orkat så här pass långt, så ska ni väl få den tidigare utlovade bilden.  Eftersom jag hellre sköter kameran än står framför den, så fick jag sällskap av familjen.:-))
Tack Andreas, för att vi fick uppleva detta, och att du stod på dig när vi tvekade att delta i hela tillställningen!

6 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Så roligt att få vara med om detta och så fina ni är!
Kram

Gunilla sa...

Tack för att vi fick kika in på den här härliga tillställningen.
Tack också för bilden med son och sonhustru och de stolta föräldrarna!
kram

Gudrun sa...

Tack för att vi fick ta del av föreställningen.Så fina ni är allesammans.
Kram Gudrun

Catarina C sa...

Vilken underbar fest för dig och din familj. Din klänning ser väldigt elegant ut tillsammans med fina väskan, roligt att få klä upp sig så där fin. Kram

Elisabeth sa...

Du är riktigt fin i din klänning och med den fina väskan. Är det Proffessorsutnämning din son fick ? Det är alltid kul att få vara med om så stora fester, men det är ack så sällan.

Anneli sa...

Vilken underbar tillställning. Det var trevligt att se er alla tillsammans och väskan är så snygg till den fina klänningen. Kram Anneli