lördag 15 december 2012

Besök och tillbakablick

Imorse fick jag lite oväntat besök vid "morgonsurfningen" i sängen.....
få se om och var den dyker upp härnäst......

Det var väldigt länge sen jag gjorde något inlägg här ser jag. Tiden går fort när man har roligt:-))
Har ägnat mig åt röj och upprustning av en klädkammare, och det drog även med sig lite övrigt. Så jag har gruvat mig för detta, men så härligt det känns när man väl kommit till skott, t.o.m så bra, att jag har utlovat fortsättning följer. Men det får vänta tills januari......

Hittade en del gamla "skräptyger" som kan komma till användning, bl.a till detta
 
Kanske på tiden?:-)) Pinnarna var på väg genom hålet i plasten, och snart roar det väl inte barnbarnen längre...... Skönt att nu kunna hänga upp det dessutom.
 
Medan jag "roade" mig i klädkammaren så gjorde mannen detsamma på vinden, emellanåt:-))
Härom dagen upptäckte han att det yrt in en hel del snö där genom en ventil. Så det blev lite skyfflande, och det hade även kommit snö i en säck med textilier. Så den kom ju också ner från vinden.
I den fanns ett täcke som jag nog sydde i början av 80-talet. På den tiden märkte jag inte mina täcken.... och jag kände inte till så mycket om lapptäckstyger. Känner igen en del gamla Ikea tyger, och det finns även några småblommiga från Kalikå, som var den enda butik som jag då sett liknande tyger hos. Det har hänt en del på "den fronten":-))
 
Testade att lägga på det på våra nuvarande sängar... det passar ju ganska bra i storlek. Även om inte färgerna nu är de bästa, och skrynkligt är det också, så får det nog fungera som överkast ett tag. För detta är ju fortfarande helt, vilket inte överkastet som blev klart i mars 2003 är. Har lovat mig själv, att aldrig mer sy täcken i linnetyger.....
Så här såg det ut som nytt.......
och numera finns det alltför mycket av detta
Dags alltså att ta tag i kviltning av täcket som varit på g sen 2005, tror jag det är..... Toppen har legat klar ett bra tag, baksidestyg inköptes i sept 2011 i New York....... Så det får väl bli kommande årets första större projekt att ta tag i!
För på dagens "schema" står lite annan kreativitet, hög tid att försöka
få till några julkort:-))

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Jag gillar den "gamla" kvilten och ser inte något större fel på färgen!
kram

Gudrun sa...

Vilken underbart kvilt du lagt på sängen.Tråkigt med linnetygerna på ett så stort jobb du lagt ner.Måste vara jobbigt att laga.
Kram Gudrun

elis abet sa...

Kul att läsa om festen och att se "gamla" täcken, men så synd på linnetäcket.Inte visst jag att det går sönder så lätt-att det rispar har man ju varit med om.
Julhälsningar från Elisabet i Järfälla

Catarina C sa...

Så bra att täcket kom ner ifrån vinden för det ju jättefint ut. Tråkigt med ditt andra täcke med linnetyger. kram

annicka sa...

nämen en fjäril- blev du inte snopen?
Överkastet är väldigt snyggt, synd att det varit nedpackat så länge!