fredag 18 januari 2013Kviltning pågår……men fort går det inte:-)) Bara lite bakgrunds kviltning i några block ännu.


Men vad gör det? Jag har äntligen kommit igång, och jag gillar att frihandssy! När nu maskinen inte krånglar med trådspänningen, än så länge i alla fall, kanske bäst att tillägga.
Inte är stygnen lika långa, och formerna blir väl inte alltid som jag önskar, men det är roligt!
Och tränar man så kanske resultatet kan bli bra till slut......

Ett tag verkade symaskinen vilja j-s med mig ett tag, för när första spolen var helt fylld (tidigare hade jag endast spolat lite på den), gick det inte att ta loss den :-(( 
Då hade det varit bra med en backspolningsknapp :-))
I vanliga fall brukar det gå att spola fullt, men tråden jag använder nu är betydligt mycket tunnare och starkare, så det ryms ju betydligt mycket mer på spolen. Och min förmodan är att "hålet" då kläms ihop lite extra.

Vilken tur då, att Husqvarna maskinen klarar av att spola Pfaffs spolar! Och att det där gick att ta loss den med tråd på.

Så här ser det ut kring mig när jag kviltar. Flyttar då ut sybordet från fönstret, och särar på det lilla bordet och hurtsen, så jag får lite större avlastningsyta för täcket.
Men nu är ordningen återställd, blir ingen sytid i helgen. Om inte S skulle vilja fortsätta på söndagen, med ett arbete hon påbörjade i höstas förstås...... Lördagen lär det bli "full rulle" här med alla 4 tjejerna. V med gipsad arm, rosa förstås när man får bestämma själv:-))


Ha en fin helg!

3 kommentarer:

Lappmia sa...

Så fint det blir när det är quiltat, stjärnorna står upp. Skönt att ni blivit vänner, symaskinen och du,tänk att maskinen är så kinkig med tråden. Lilla V ser rätt så stolt ut, hoppas hon inte har ont.

Gunilla sa...

Helt otroligt fint blir det med kviltningen!
Jag har ju samma maskin och har inte haft problem med att spola full spole med Wonderfil, om det är den tråden Du använder.
kram

annicka sa...

Håller med Mia- quiltningen blir fin bakom stjärnorna!

Trilskande symaskiner är stressande- det tycker jag som haft men peppar peppar inte nu längre- en fisförnäm symaskin som inte tycker om några förändringar.

Men vad har hänt med armen???