måndag 11 mars 2013

Färgning del 2

Hann aldrig göra något inlägg om den senaste färgningen, innan det var dags för en 4 dagars syträff.
Den här bilden visar mer rätta färgerna på första färgningen, än den jag visade tidigare.

Nästa färgning blev så här. Först blandade jag briljantgul + briljantgrön och strödde också på något lite brunt (överst till vänster). När snön nästan smält hade jag på ytterligare lite snö, och strödde över mer gult (överst till höger).
När sen även den sista snön smält såg tygerna ut som på den nedre vänstra bilden. Nere till höger är tygbitarna och garnet urtvättat, torkat och struket.

                                           Färgning nr 3
Här använde jag först turkos + briljantgul, samt en knivsudd svart. Även här la jag senare på lite mer snö,  och mer gult och brunt. När även den snön smält såg det ut som på den nedre vänstra bilden. Nere till höger är tyg och garn urtvättat, torkat och struket.

I dessa 2 senaste färningsomgångarna är de mörkare tygerna gammal lakansväv (som legat nere i hinkarna), de övriga tygbitarna är gamla bomulls vävar och lite linnebitar.

Ett kul och helt oplanerat färgande är det. Än finns det snö kvar, men nu får det nog vara färdigprovat för denna omgång. Nu är jag i stället mer sugen på fotsatt sömnad!

2 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Visst är det kul! Jag trodde jag var klar med snöfärgning men kunde inte låta bli, nu har jag på gång cobolt och gult som jag blandade i vatten för att säkert få grönt, sen strödde jag över cobolt och gult separat.
Kram

Gudrun sa...

Skall bli spännande att se vad du syr av dina prover.
Fick du sytt mycket på sydagarna?
kram Gudrun