lördag 22 juni 2013

God fortsättning på midsommarhelgen!

En viktig del vid midsommar är väl alla blommor? För egen del, blev det inte så mycket av de "traditionella" midsommarblomstrena. Men vad gör det, när trädgården väl är som bäst.....
Så därför blir det först några bilder från den, innnan ni på slutet får se några bilder av det jag delvis ägnade gårdagen åt.
Dags att plocka fläderblommor och göra saft. Blommorna till höger växer under fläderbusken. Och den delen av trädgården är nog en liten favorit så här års. Gillar det lite "vildvuxna stuket" här. Aklejorna har snart blommat över, och då är det dags för fingeborgsblommorna. Båda sorterna verkar trivas här, de förökar sig allt mer.

Turligt nog fanns det lite saft kvar i frysen från tidigare år, så vi fick fläderparfait och jordgubbar igår:-))
 
Kontraster skapar ju mer "spänning" så väl i trädgården som när man skapar textilt.
Lime, i form av färg, är något jag är väldigt "svag för" i trädgården.
Det kanske märks på några av följande bilder:-))
Börjar visst vara dags för att klippa buskarna i bakgrunden:-))
 
La in en extra bild på humlen (t. hö.) för den skymtar bara svagt i bakgrunden under japanska lönnens rödbruna bladverk.
 
I närheten av kryddlandet är det (ofta) soligt och torrt, där trivs succulenterna, som blommar rikligt så här års. Det kom visst med lite "limeaktigt" gult där, i form av den gulbladiga oreganon:-))
 
Men det finns lite annat också, än limefärgat, i trädgården, som t.ex. den mörkbladiga Guldlysingen och fingerborgsblomman här.
Magnolian, till höger, har ännu inte slagit ut.......
Nu får det räcka med trädgård, åtminstone för denna gång. Över till lite textilt.....
 
Det blev en del "klädda" mallar igår.
Och som ni kan se, är de små clipsen väldigt användbara till mer än "lukkekanter":-)) Tror jag kommer att samla delarna till varje block var för sig i små plastpåsar, bra att slippa fundera senare, hur det var jag en gång tänkte:-))
 
Clipsen visade sig också väldigt användbara när jag klippte ut de små bitarna. Använde mig av en mall (med sömsmån) i mallplast. Även för att hålla de invikta kanterna på plats när jag sydde, var de utmärkta.
Så de små clipsen, som vid inköpstillfället kunde kännas som en lite "lyxig onöda", visade sig ha flera bra användningsområden:-)) 
 
Kommer alldeles säkert att återkomma med fler inlägg ang. den här tekniken. Kanske kommer det också lite tips ur den inköpta boken.....

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Din trädgård är helt underbar! Fina fingerborgsblommor. Våra har försvunnit, kanske beroende på en "hjälp" vi hade :-( Kan Du spara några frön till mig?
En väninna till mig använder klisterpennan, när hon kär mallarna. Hennes sexkantiga mall var verkligen mini, ena sidan är 1/2"!
kram

Gunilla sa...

Hon klär mallarna och inget annat :-) !!

Catarina C sa...

Så mycket fint du har i din trädgård roligt att du visar bilder ifrån den. Visst är de röda clipsen användbara och man hittar nya användningsområden för dem efter hand. Kram

annicka sa...

underbara trädgårdsbilder, kul att få se glimtar av din fina lummiga trädgård med limeinslag. de små klämmorna var väl ett "fynd" på sitt vis

Anonym sa...

Du har så härlig trädgård, man blir glad när man ser bilderna. Klämmorna kan man ha till mycket :) Kram Anneli