söndag 9 juni 2013

Tomt och tyst, och alldeles "solokvist".....

efter några dagars intensiv samvaro med ett par av barnbarnen och deras pappa. Och en spelmansstämma lockade idag iväg mannen......
Och vad gör då jag ---- hamnar framför datorn, har ju lite att "ta igen".
Men först efter att jag "röjt" en del och tvättat:-))

Denna gång kunde vi ha barnsitsar på cyklarna, vilket var jättehärligt i det fina sommarvädret. Så på nationaldagen cyklade vi in till centrum, för att bl.a. ta oss en titt på en del av dagens studenter och deras fordon. Men det var inte riktigt lika roligt som förr om åren. Nu verkar de flesta åka tillsammans på lastbilsflak. Tidigare var det ofta otroligt många kreativa "skapelser" som forslade hem studenterna.

          Sedan blev det besök i Rinmansparken.  Världens bästa lekpark enl. barnbarnen:-))
Det är en lekpark för barn i  olika åldrar, där det är tänkt att de ska kunna leka sig till lite enklare kunskaper inom teknik och fysik.
Det finns bl.a. olika balansredskap, 3 sammankopplade talrör och musikstaket. Den "rostiga" bågen som syns uppe till vänster är vind- o regnskydd, där det också är ett härligt eko.

Det finns också en 20 m lång "måttstock". Var det månne denna som senare inspirerade till ny användning av mitt måttband hemma? Första gången det användes flitigt till att mäta allt möjligt. Och eftersom det är ett dubbelsidigt sådant, med både cm och inch, så väcktes ytterligare frågor.......

Roligt utformad vattenlek finns också. Tyvär fungerade inte pumpen denna gång, så det gick endast att få nytt vatten genom "tryckanordningen".
Misstänker att grumligheten i vattnet denna gång, beror på den trasiga pumpen. För det brukar vara renare vatten än så här.

Fredagen började med kompisbesök, 5 barn med sina 2 pappor. (2 av mammorna  var "festfixare" medan den tredje är på jobbkonferenser.) 
Det blev en lugn frukt och fika paus i gröngräset också:-))

Småstunder har jag ägnat åt en lite udda syutmaning ......
Det är ju avslutningsdax på de flesta skolor och dagis. På torsdag är det dags för barnbarnens del.
Känner ni till sagan om den tappade vanten? Det är en folksaga från Ukraina, som handlar om en man som tappar en vante. Och in i denna flyttar då en del djur.
 
Veras uppgift är att vara galt, med repliken " Jag är farbror Galt med betar och allt. Får jag komma in?"
Med grå t-shirt och tights, så blir det väl inte så tokigt?:-))
Första tankarna var en lite annorlunda hopfästning av hårskenan och trynet. Men efter en "parprogrammering" med pappan, så kom vi fram till denna lösning, som jag tror kommer att fungera bra. Förmodligen praktiskt för dagispersonalen också, att delarna hänger ihop..... 
 
Nu får det nog bli lite handsömnad, ute i en skön vilstol, på ett lite "vanligare" arbete.

3 kommentarer:

annicka sa...

Den där galten går nog till historien i er familj! Du löste det väldigt bra må jag säga. Lekparken verkar utomordentligt trevlig och "i tiden".
Skönt med egentid också kan jag tänka mig.

Mia sa...

Du verkar ha haft en händelserik helg, det är skönt när lugnet lägger sig. Här har vi festat i flera dagar, nu är allt undanstädat.

Anonym sa...

Bra lösning på galten!! Härlig helg ni har haft. Lekparken verkar väldigt kul för barn. Kram Anneli