tisdag 12 november 2013

Barcelona 6 - mönster och lite sytt.
 Där går man bokstavligen på mönster, ibland i alla fall, som på trottarbeläggningen (ovan till höger) och stenen i en katedral (till vänster). 
Materialen är många, som här metall, i både äldre och modernare versioner.
Vackra portar fanns en hel del. Skulle kunna vara inspiration för EPP (english paper piecing) kanske?
Gaudí är upphovsman till en hel del.....
Utsmyckningen på tjurfäktningsmuséet skulle ju kunna vara dräll eller lappteknik t.ex. "Bilden" till höger såg jag på en fasad ganska nära Marcat de Santa Caterina (saluhall), tror jag det var....
                   Härunder syns taket på ovannämda saluhall. Och apropå det.....
Så ägnade jag mesta tiden ombord på flyget åt att sy just EPP. Den bästa sysselsättning jag haft på flyg:-)) Så det blir det mer av! Vilken tur att jag nu har ett större arbete på gång.:-))

4 kommentarer:

Mia sa...

Ännu mer hexagoner! Hela taket var ju som ett lapptäcke. Så mycket det finns att se och upptäcka när det gäller utsmyckningar i vardagen så som staket, fönster och tak mm.

annicka sa...

Håller med Mia, så mycket att se när man bemödar sig om att de. Förmodligen gör man det mer på en semesterresa än hemma. Handsömnaden du håller på med blir som vanligt mkt fin ;-)

Carin sa...

Vad månde bliva av detta mästerstycke?!
Kram

elis abet sa...

Vilken fin sak du syr,som vanligt.Jag trodde inte att man fick ta med nål på flyget.Vad bra,då ska ja ta med det nästa flygtur. Men sax går väl inte. det finns visst nån spec. sak för klipp,tror ja att jag hört.Hälsn. Elisabet i Järfälla