tisdag 17 december 2013

Symaskinskavalkad

Längtar......
efter att få hem min "juvel" som är inlämnad sedan 1 nov hos försäljaren. I och för sig finns ju lite annat att syssla med för närvarande än att sy:-))
Väntan på rätt reservdel har varit lång. I fredags befann den sig i Danmark..... Har den kommit fram ännu månntro? Hinner jag få hem maskinen till jul?
Som tur är finns några andra att sy på under tiden.
Min "trotjänare" är också en Bernina, som har 50 år på nacken vid det har laget. Den kommer i regel bara fram när det är många tjocka lager som ska sys ihop, som t.ex på den här kursväskan.
Min andra maskin blev en Husqvarna Prisma, som numera "bor" hos min dotter.
Maskin nr 3 blev också en Husqvarna, men denna gång en Rose, som även kunde brodera.
"Rosen" byttes sedan in mot en Husqvarna Designer 1. Denna finns fortfarande kvar här hemma. Någon sällsynt gång emellanåt händer det att jag vill brodera, om inte annat så en märklapp till något täcke.-))
Eftersom D1:an inte klarade av att hålla trådspänningen något vidare vid frihandssömnad, så inköptes så småningom en Pfaff Quilt Expression 4.0. 
Nu skulle jag väl äntligen kunna komma igång mer med att frihandskvilta, som jag tycker är så roligt, och våga mig på lite större täcken.
Men det visar sig att det går ju inte alls!
 I alla fall inte med mitt exemplar. Den har åkt fram och tillbaks åtskilliga gånger för att få detta fixat. Men den kan bara inte hålla samma trådspänning mer än ca 1 timme. Och hur roligt är det då att frihandskvilta stora täcken?:-((
Det enda jag hitintills hunnit kvilta klart på Bernina 820 är denna duk (ca 115 cm x 115 cm). Den är mycket tätt kviltad, och trådspänningen höll sig perfekt hela tiden. 
För några dagar sedan behövde jag frihandssy. D 1:an var inte att tänka på, eftersom det för närvarande inte går att sänka mataren på den.
Pfaffen betedde sig värre än vanligt....
Tur då att det finns ytterligare en liten maskin att plocka fram, en Janome Jem som klarade av detta, fast det var nog i tjockaste laget för den.....
Men det gick, och julkorten blev klara i tid.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar maskinkavalkad! Hoppas du får hem din juvel till jul!
Sykram Ally-Marie

Gunilla sa...

Kul att se vilken maskinpark Du har!
Håller tummarna att Berninan kommer tillbaka i tid.
kram

Kikki Ragnarsson sa...

Hoppas du snart får din fina. Tror jag ska läsa det här blogginlägget högt för M som nog ibland tycker att jag har för många symaskiner.

Gunilla.B sa...

Många symaskiner är bra att ha! Jag har bara 3...
Kram

Jane Gardner sa...

Och behöver man ytterligare en reserv har Hemtex börjat sälja små färglada symaskiner :-O)
kram
vivianne

Gudrun sa...

Förstår att du börjar vänta på din Bernina.Jag har bara en gammal Bernina, alla andra maskiner har jag gett bort:-))
Kram Gudrun

annicka sa...

Ja du Katarina, man kan tro att du gillar att sy! Fniss.
Skämt å sido, vilken otur du har med med maskinerna. Kan det vara så illa att de inte häller för att sy på, så länge som du vill? De sätter stopp åt dig helt enkelt.

Catarina C sa...

Ja, det var en hel del maskiner du har och har haft under årens lopp, själv är jag bara inne på min fjärde, men förhoppningsvis blir det ett nyköp till våren. Synd att du har haft problem med en del av maskinerna, helst vill man att de ska bara fungera. Hoppas du får tillbaka din Bernina snart! Kram

Immi sa...

Skoj att läsa om alla dina maskiner, men tråkigt att du inte får en del av dem att funka till det du vill!
Tycker det inte skulle vara så svårt att kunna frihandskvilta på en ny maskin,ge dig inte på dom igen så den blir fixad! Kram..

quilt-majan sa...

Låter som historien om mina maskiner :) drömmen om Bernina 820 blev verklighet i våras men tyvärr har den också varit verkstaden flera ggr. Nu fungerar den utmärkt och är härlig att sy med. Berninan är väldigt trådkänslig och det är trist. Min Husqvarna designer 1 är ny repad nu så broderi fungerar bra, men frihandsquiltningskurser fungerar inte. Lika som du så kan Janome Jem vara räddningen i om jobbet inte är för stort. Hoppas du får din maskin och att den fungerar utmärkt. God Jul

Anonym sa...

Kul att se din maskinpark och hoppas att din nyaste maskin är samarbetsvillig när den är hemma.
Kram Anneli