lördag 18 januari 2014

Fler cirklar.
 Förra året syddes en del cirklar, dels de som hamnade på den här picknikduken.
Och det syddes ännu fler. Tanken var att göra ett liknande utlägg, fast på svart bakgrund. Men hur roligt är det att sy "samma sak" en gång till? Inte alls tycker jag, så det fick allt lov att bli ett annat utlägg.

Det dröjde längre än nödvändigt att få den här toppen klar, eftersom symaskinen behövde in på service innan alla delarna var påsydda. Eftersom jag gärna ville ha samma mönstersöm runt alla delarna, så kunde jag inte heller använda någon annan maskin.
 Den här sömmen har blivit en favorit till lite större applikationer. Linjen som syns på bilden till höger, är garn som jag sydde fast genom att linda upp det på spolen, och sy med avigsidan upp på tyget. Det finns fler än denna, och avsikten med dessa linjer är att jag på något sätt ska utnyttja dem i samband med kviltningen.

Men kviltningen får vänta...... för det börjar nog vara dags att plocka fram denna igen.


6 kommentarer:

Kerstin sa...

Så ljuvliga och härliga båda två är dem.
Kram Kerstin

Eva sa...

Dina cirkel-quiltar är väldigt vackra.
Eva

annicka sa...

Ja det blir ju fint med den svarta bakgrunden. Broderisömmen du använder är jättefin och dekorativ det blir som en förlängning av applikationen. Du är bra på att använda det du har som tex spolen för tjocka trådar...ja den kanske skulle kunna komma till användning här hemma nångång...

Kikki Ragnarsson sa...

Det blir så läckert med svart bakgrund - färgerna poppar ut så härligt då.

Anonym sa...

Så jätteläcker den blev!! Kram Anneli

Gunilla sa...

Vilken effekt det blev med svart bakgrund! Grattis till det färgvalet.
Nu ser jag fram emot att få se måndansen klar :-)
kram