torsdag 10 april 2014

Tillbaks till Santiago.
Efter en ca 2 timmars flygresa så var vi då tillbaks i Santiago vid lunchtid. Möttes åter igen av José Manuel, som nu skulle guida oss runt i Santiago. Åkte först runt lite med bil, mycket trafik var det. Stannade till för att titta på hästkapplöpningsbanan och byggnaderna där. 
Senare blev vi avsläppta mer i centrum och vi promenerade runt.
Kom till Moneda palatset, som bombades vid militärkuppen, när Pinochet tog makten. Det verkade av guiden att döma, som om vi här i Sverige kanske hade en något "ensidig" bild av förhållandena i Chile under Allendes tid. 
Under torget vid palatset finns nu ett kulturcenter. Där det just då var en utställning med föremål skapade i glas. Där fanns också en affär/utställning med olika hantverk från olika regioner. Fint sammanställt och lite förklarat. Men tyvärr kom ingen av kamerorna upp då.....
Guiden tog också med oss till saluhallen. Där fanns en restaurang, med en äldre man som vi hälsade på, språkgeni enl. José Manuel. 7 språk pratade han, däribland svenska:-)) han kunde i alla fall räkna upp en massa städer som han besökt i Sverige, t.ex Malmö, Kalmar, Jönköping, Örebro och Södertälje.
Efter en stunds promenerande, så blev vi åter upphämtade av bilen. Och vi kördes upp på berget Cerro San Cristobal, där vi fick en överblick över staden.
I den höga blå byggnaden som sticker upp på översiktsbilden, finns en shoppinggalleria på 6 våningar. Det låg inte så långt från vårt hotell "Orly", så dit gick vi sedan vi skilts från guide och chaufför. Ville gärna hitta några små saker till barnbarnen. Som syns av bilderna var utbudet varierat, och en lekplats såg vi också. 
Hotellet var bra, vi hade t.o.m. en liten hall/sittdel med soffa. 2 tv-apparater fanns det, som vi inte tittade på:-)) Middag åt vi på restaurangen intill hotellet. Lika gott som allt annat vi åt. Men vad det var har jag glömt:-))
Kvällen blev inte så sen, tidig morgon följande dag också, för flyg mot Lima (Peru).

3 kommentarer:

elis abet sa...

Så kul att följa er resa. vilken fin dokumentation du gör.
Hälsn. Elisabet B

Kikki Ragnarsson sa...

En sån fantastisk resa ni har gjort :)

Gunilla sa...

Fortfarande lika intressant att vara med!
Berätta om säkerhetsnålen.
kram