måndag 30 juni 2014

Funderar på hur.....
jag ska kvilta de lila blocken. 
Vilket blir bäst, att kvilta dem individuellt efter blockets utseende eller försöka hitta ett mönster som kan fungera i samtliga 12? Blir det en bättre helhet med samma mönster, även om jag behöver anpassa storleken lite på det? Eller har någon en helt annan idé?
Sen senast har även de 20 gula stjärnblocken blivit kviltade. Så här valde jag att kvilta dessa.
Till höger är mönstret uppritat på plast med vattenlöslig tuschpenna, vilket är mitt sätt att testa olika alternativa mönster. Har skrivit mer om detta i ett tidigare inlägg, som finns här.

Mina alternativ är för närvarande, att antingen försöka använda stjärnmönstret eller mönstret här under. Som dessutom kan vändas olika......
Här har jag lagt plasten på ett av blocken på olika sätt. Inte världens tydligaste bild precis, men jag hoppas ni kan se det. Tror det vore bra att förstora mönstret lite.....

Här har jag lagt de olika alternativen på ett av blocken. Mönstret på plasten ligger inte helt rätt, men det hoppas jag ni kan ha överseende med:-))

Många funderingar att ta ställning till är det. 
Skulle vara så roligt att få ta del av era synpunkter!

Eftersom det är måndag så passar jag på att länka till Evas blogg. Kanske det inspirera någon att prova detta sätt med kviltmönster? Och kanske kan jag få fler synpunkter på mina ....funderingar?:-))

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Det högra uppritade mönstret tycker jag är snyggast men behöver förstoras. Det vore fint, tror jag, om "uddarna" på kviltningen kommer ut i hörnen på de rosa kvadraterna.
kram

Birgitta i Gävle sa...

Jag håller med Gunilla, både om själva kviltmönstret och att det bör förstoras

Gudrun sa...

Instämmer i föregående talare:-))

evaj sa...

Hoppas Katarina att du får all den hjälp du behöver för själv bjuder du på INSPIRERANDE bilder!!Tack för du länkar till Visa och Berätta!!Bambikram

Kerstin sa...

Här är en till som instämmer i det Gunilla skrev.
Kram Kerstin

Quilt och Söm sa...

Håller också med övriga talare! Snyggt blir det!