lördag 12 juli 2014

En utflykt till Kolmården....
har vi gjort ett par dagar. Och vilka toppendagar det blev! 
Första dagen var väl lite i varmaste laget. Parken ligger ju i ett skogsområde, med gott om träd, så det gick att få skugga emellanåt.
Vid några tillfällen under dagen aktiveras en del av djuren.
Till björnarna kom vi lite innan det var dags. Hägnet var tomt, så när som på några skötare som placerade ut stora köttstycken samt kastade ut en hel del mindre bitar.
Sedan när det var klart, släpptes björnarna in. Kul att se hur de nosade sig fram till det ätbara. När den stora björnen reste sig på bakbenen, såg man ju hur stor den egentligen är.

Vid rovfåglarna stod jag lite vid sidan av, så jag upplevde inte själv hur det kändes när de svischade förbi strax ovanför huvudena på publiken. Men det gjorde barnbarnen och deras föräldrar. Några foton blev det inte därifrån.....
Även till elefanterna kom vi lite tidigt, så vi såg hur de först tog ut elefanterna i en viss bestämd ordning. På samma sätt gjorde de sen entré, hållandes varandra i svansarna.
Vid dessa visningar får man också en del information om djuren och hur de jobbar med dem.
Här stod en av de stora och den lilla 1-åringen lite vid sidan av, och tränades att "härma" en del rörelser som den stora gjorde. 

En tur med linbanan gjorde vi förstås också. Vilken utsikt över Bråviken!
Björnarna tycktes verkligen gilla att bada. Där var det liv och rörelse!
Medan lejonen verkade ta sig en förmiddagsvila..... 
Till delfinshowen var kön enorm, trodde vi skulle få avstå den. Men ibland har man tur:-))
Barnbarnen åkte berg och dalbana samt såg en barnföreställning med några som de kände igen från ett tvprogram. När allt detta var klart, var köerna borta och föreställningen skulle strax börja. Vi gick in, och fick t.o.m sittplats på 3:dje raden. Ibland har man "flyt":-))
 Det var inte så lätt att knäppa i rätt ögonblick......

Vi är enormt imponerade av parken! Det känns som om djuren har det bra, personalen är väldigt serviceinriktade och trevliga! Har nog aldrig sett en så lång och sammanhängande klätteranordning för barnen någonstans tidigare. Så lekparken var populär, och karusellerna som de ville åka, inte alltför många. 

Sen bodde vi också fantastiskt bra på Villa Fridhem. Det byggdes 1909 som sommarbostad åt prins Carl och prinsessan Ingeborg. Det är sedan renoverat och tillbyggt. Sedan 1990 är det en konferensanläggning.
 Barnbarnen hann med ett bad i poolen innan det var dags för en mycket god middag.
Efter frukosten lånade vi nyckeln till prinsessornas lekstuga. Betydligt större än den jag hade som barn, här var det 1 rum och kök:-)) Nallen satt i en liten kopia av barnstolen som säkert flera av er har suttit i, precis som jag som barn. Fanns det andra modeller av barnstol vid mitten av förra århundradet? Oj, så gammalt det lät:-))
På den riktiga järnspisen i köket gräddades det pannkakor av de små prinsessorna och barnflickan....
Även boendet överträffade våra förväntningar! Fantastiskt trevlig personal och väldigt god mat. Och miljön så rogivande.
En så lyckad utflykt detta blev!

5 kommentarer:

Mia sa...

Vilken lyckad utflykt!

Gunilla sa...

Både roligt och lyxigt, fin blandning och det tillsammans med familjen. Härligt!
kram

annicka sa...

Så kul att det blev så bra med både besöket o boendet. Jag tror ni gjorde ett bra val när ni valde bort Vildmarkshotellet det är nog bättre för barnen än för de vuxna o vuxna behöver ju också få sitt!!

Gunilla.B sa...

Så härligt det låter!
Kram

Kikki Ragnarsson sa...

Det låter som ni har haft underbara dagar. Härligt!