lördag 16 augusti 2014

Har återupptagit kviltningen igen.
Nu sedan temperaturen återgått till lite mer normal svensk sommar, så kan jag åter igen vistas i mitt syrum. Så jag har fortsatt kviltandet av det stora dubbeltäcket.
 Senast jag skrev om täcket funderade jag på hur jag skulle fortsätta med de olika lilafärgade stjärnblocken. Mönstret blev det jag då tänkte. Och sedan jag "brutit upp" mönstret som på bilden, blev det lättare att anpassa storleken efter de olika blocken.
Än är bara 6 av 12 kviltade, och alla har de nog varit olika stora.....
Lite svårt att se kviltningen på framsidan är det väl, kanske syns det lite bättre på baksidan?
Inte blir väl sömnadslinjerna eller stygnen helt jämna:-)) Det kommer man nog inte att tänka på så mycket när väl täcket är klart och tvättat.

På ett block var det svårt att få in hela mönstret, då nöjde jag mig med delar av det.
Tycker det fungerar bra också.
Nu är det bara att hoppas på att mönstret går bra att anpassa till de övriga blocken också. För det har jag inte testat ännu.....

Idag har maskinen åter uppfört sig lite märkligt. Vid 2 tillfällen slutar den inte att sy, fast jag slutar trycka på pedalen. Då gäller det att vara snabb på avstängningsknappen!:-)
Ett fel, som naturligtvis inte visat sig när den varit inlämnad tidigare av precis samma anledning.

Någon som upplevt just detta med någon symaskin?

Kan också berätta att jag är supernöjd med mina senast inhandlade kvilttilbehör!
Vantarna är otroligt smidiga och sköna att använda! Den stora silikonmattan fungerar till full belåtenhet. Och kritpennan är den bästa jag någonsin använt, blir så tunna och fina linjer!

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilken kvittning! Jag ser fram emot att få se kvittning mm i verkligheten!
Det där med symaskinen är ju inte kul. Vilken otur Du har.
kram

Barbara sa...

Jag har också haft det problemet med min Janome. Det verkar vara pedalen som fastnar. Jag brukar bara trycka lite upp och ner på den så försvinner det. Men om någon annan har en bättre metod så vill jag gärna höra den!

annemarlen sa...

Jättesnygg kviltning. Så metodiskt du jobbar! Men det ger resultat också ser jag.:)
Tråkigt med stökig symaskin, inget jag har råkar ut för...peppar, peppar brukar man säga, eller hur?
Hoppas du får ordning på den så småningom. Ha det gott, kram!

Gudrun sa...

Ja, din kviltning är underbar och genomtänkt.Mattan har jag inte ännu, men de övriga hjälpmedlen gillar jag också. Tråkigt med din symaskin, så har mina aldrig uppfört sig.Jag tycker du borde ha ersättning för bensinpengar du lägger ut för att få denna maskin perfekt.Såg förresten i Patchwork Sommer att det kommit en ny Bernina.Man blir lite rädd när man läser om all elektronik som finns i de nya maskinerna,de måste ju bli känsligare.
Tror Gudrun:-))

Kerstin sa...

Vilken kviltning det blir!!!
Så superfint!
Tråkigt med symaskinen. Hoppas att det löser sig.
Kram

Rose-Marie Pettersson sa...

Jag har råkat ut för samma sak med min Janome.När jag lämnade in den så fick jag se att det berodde på vår lurviga hund. Fotpedalen var full av hundhår. Så nu för tiden öppnar jag fotpedalen då och då och städar. Hundhåret leder ström så det är därför den fortsätter sy. Hälsn. R-M