måndag 1 maj 2017

Amsterdam 4
Blomsterparadens tema i år var holländsk design. Den gick från Noordwijk 9.30 på fm och beräknades nå Haarlem ca 21.30 på kvällen. Har för mig att sträckan är ca 4 mil. Den beräknades passera Keukenhof ca 15.30.
Man fick gå från parken och fram till vägen där den skulle passera. När vi kom dit var det redan mycket människor som stod där och väntade. Och där man stod lutade det neråt, så det var inte helt lätt att se och ta bilder. För människorna i raderna framför var ju också flitiga fotografer:-)) 
I väntan på paraden kunde vi tidvis kolla de duktiga människorna på styltor.
 I paraden ingick också ett stort antal mindre bilar, traktorer o.likn. Dessa var ju inte helt lätta att se. 
De större fordonen såg man ju lite bättre.
 Det spelades också en del, både av människor som gick och av andra på flaken.


                   Detta är en del av fordonen jag lyckades fånga på bild. Vi stod inte heller kvar under hela paraden. Det var lite kallt, och inte helt bekvämt att stå och trängas i en slänt som sluttade neråt.
Skulle gärna återvända till Keukenhof, men i så fall får det nog bli en annan dag än när paraden äger rum. Och gärna en vardag, skulle tro att det är lite mindre folk sådana dagar.
Men vi blev imponerade över hur väl allt flöt när det var dags att åka därifrån.Det kom ständigt nya tomma bussar som åkte så fort de fyllts.

Det blir ytterligare ett inlägg med lite bilder av vad vi ägnade oss åt på hemresedagen, söndagen. Vi hade fm på oss, innan det var dags att ta sig ut till Schipol och hemresan.

2 kommentarer:

annicka sa...

Hej

Så många fina djur de lyckats få ihop av alla tusentals blommor, vilket jobb de lägger ned.
Många beige kepsar fanns också såg jag 😀

Vi hade det också kallt när vi var där, många mössor på våra bilder med, och paraplyer. Men vi kom dagen efter paraden men det var ohyggligt mycket folk då med. En riktig turistmagnet men oerhört fin!!!

Kerstin sa...

Så härliga bilder du fick till trots att det var obekvämt. Så roligt att få följa dig på din resa.
Kram Kerstin