lördag 6 maj 2017

Amsterdam 5
Nu dags för den sista dagen....... Vårt plan hem skulle avgå 17.00, så vi hade några förmiddags timmar att hitta på något.  Valet föll på att strosa runt i stadsdelen som heter Jordaan. Under 1800-talet var det det mest tätbefolkade området i Europa, en arbetarstadsdel. 
Numera är det mer ett bostadsområde för miljömedveten övre medelklass.
 Ett rofyllt område att strosa runt i en söndagsförmiddag. 
En leksaks affär helt med inriktning på möss:-))
 Gissar att denna husfasad får åtskilliga att stanna till och fota. Är det inte möss så är det katter.......
Vi kom även förbi huset där Anne Frank gömde sig, som numera är ett museum. Dit behöver man köpa biljetter minst 3 veckor innan besöket. Det var anledningen till att det inte blev något besök där för oss..... Kön var lång redan relativt tidigt på förmiddagen.

Vi råkade även komma förbi både ett tulpan- och ett ost-museum. Fast vi tog oss enbart en titt i de tillhörande affärerna.....
 Som synes fanns det åtskilliga ostsorter att välja bland, även att provsmaka. Lavendelvarianten var nog den i mitt tycke mest udda......
Amsterdam är en mysig stad att vandra runt i, en storstad med lite småstadscharm tycker jag. Under dessa 4 dagar gick vi nästan 4 mil. Så inga svårigheter alls att uppfylla de dagliga stegmålen:-)) Men trevligt att göra det i goda vänners lag och i en ny miljö som omväxling!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Åter härliga bilder!
Tackar för att jag fått följa med dig på din resa genom din underbara bilder!
Kram Kerstin

annicka sa...

Så många kul o intressanta miljöer ni hittade på er resa. Anne Frank museet vore intressant att besöka. Visste ni att det var så låmg framförhållning för att besöka museet?