måndag 7 maj 2018


Dag 11    Osaka      13 april     inlägg 16
På väg mot Osaka slog jag för första gången upp vår reseguide om Japan😊 Vad ska vi kunna hitta på under dagen, inga gemensamma utflykter längre……

Osaka är Japans tredje största stad, och kanske den mest västinfluerade staden i Japan, känt för mat och shopping. Varför vi kom dit, var för att vi nästa dag skulle flyga hem därifrån.

Vi kom ganska tidigt på fm till Osaka, för tidigt att checka in. Men vi fick möjlighet att lämna in vårt handbagage, där våra stora väskor redan fanns (dittransporterade från Kyoto).
Det visade sig senare att vi fått ett rum på 14:e våningen.
Sedan promenerade vi tillsammans med reseledaren till den livliga gatan Dotonbori-Dori med en massa restauranger och skyltar.

                    På väg dit låg de stora välkända märkena som ett pärlband.
                            På Dotonbori-Dori var det verkligen livligt.
                            Otroligt många matställen att välja bland!
Kände inte för att prova ”fuga”  blåsfisken, som kan vara dödlig om den rensas felaktigt. För att få servera den måste kockarna ha specialutbildning.                    
Vårt val blev Goza ytterligare en gång. Nu som riktig snabbmat. Vi hade planer för eftermiddagen…..

...........att ta oss till Umeda Sky Building. Det är 2 höga kontorsbyggnader, vars 2 översta våningar är hopbyggda med en plattform med utsiktsmöjligheter över staden.

Upp åkte vi hiss hela vägen, men ner blev det först rulltrappa en bit, som i en inglasad ”tunnel”, ganska brant. Kändes häftigt! Men det var nog skönt att det var hiss sen, även fast den var som en ”glasbur”.
Det var en hel del byggnadsarbeten i området, men närmast byggnaden såg det ut så här.

                          Det fanns även grönska runt ikring.
                            En del av vyerna uppifrån utsiktsdäcket.
Om man i stället för att titta ut över Osaka, tittade på innerväggarna, så fanns där en hel del (närmare 50) bilder av fantastiska byggnader runt om i världen, och från olika tidsepoker.
Exemplen här ovanför: Cheopspyramiden vid Giza (Egypten), Karnak obelisken (Egypten), Tornet i Babel (Mesopotamien),Minareten i Samarra (Irak), Machu Picchu (Peru), Moskén i Agadez (Niger), Taj Mahal (Indien), Notre Dame (Frankrike), Einstein tower (Tyskland), World Trade Center (USA), Apolloprojektet (USA).       Sedan fortsatte det med skisser över Umeda Sky Building och hur de tänkte sig att människor skulle kunna leva och odla i rymden i framtiden.

Vi kände oss båda mycket nöjda med besöket här, som innehöll mer än vi kunde tänka oss.

På kvällen blev det sen en gemensam buffémiddag på hotellet.  
Dagen efter blev det tidig frukost och buss ut till flygplatsen för hemfärd efter en mycket lyckad resa! Här i Osaka knöt vi "ihop påsen" med gamla historiska byggnader och företeelser, och en liten blick in i framtiden.

5 kommentarer:

elis abet sa...

Ojoj vilken resa. Helt fantastiskt.Tack för"titten". Så kul att läsa. H. Elisabet B.

Kerstin sa...

Vilken utsikt ni hade i Umeda byggnaden! Och vilken rulltrappa!
Så roligt det har varit att få följa dig på din underbara resa! Niger och tackar för alla fina inlägg och bilder du har delat med dig av!
Kram Kerstin

Gudrun sa...

Vilken upplevelserik resa ni gjort. Måste säga att jag beundrar dig som orkar,jag hade bara fixat några dagar:-))).
Kram Gudrun

annicka sa...

En innehållsrik resa med mkt kunskap. Vilket du ju förmedlar till oss läsare 👏 japan bjuder på en oerhörd mångfald med gammalt o nytt, som gör att det aldrig blir tråkigt. Kul att följa med upp i Umeda, tänk så mycket byggnade innehöll.

Unknown sa...

Vilken fantastisk resa. Kram Annika