måndag 30 juli 2018

Arbete pågår.....
i alla fall ibland, och korta stunder. Denna sommar med sin värme är inte riktigt lämpad för trädgårdsarbete, så det går långsamt framåt.
Det vi arbetar med är den här hörnan. Och det har fått mig att fundera lite på hur den har förändrats genom åren. När vi flyttade hit 1984 så fanns det stora körsbärsträdet, men under det var bara en dålig gräsmatta och en kompost.
Vi upptäckte så småningom att vi behövde en skuggplats att sitta på ibland. Testade platsen med vårt första trädgårdsmöbelinköp. Inhandlat tidigare till radhuset där vi bodde några år. Bilderna här under är från 1996.
Flädern (från 1985) har tidigare stått på 2 andra ställen men inte trivts, men överlevt. Här verkar den nu ha hittat sin lämpliga plats. För det är samma fläder som  växt till sig som på denna bild som är från 2011. 
Kändes bra att sitta i skuggan av körsbärsträdet, så nästa år (1997) blev den stensatt.
2015 började jag göra om stenläggningen. Anledningen till det var, att vi ville göra denna plats mindre och kunna använda stenar till en ny skuggplats i trädgården. Vi ville där använda likadana stenar, och nu hade de utgått ur sortimentet.
Det gamla körsbärsträdets grenar började dessutom ge med sig, och fungerar inte längre lika bra som klätterstöd för vildvinet.
Arbetet går framåt, och så småningom blev det även ett par "förvaringslådor" byggda för att bättre kunna förvara den överblivna sanden (från den nya skuggplatsen). 
Nu i år får denna plats lite översyn, men vi ger oss också på området bakom vinbärs/krusbärsbuskarna. Där har gräsmattan numera blivit "ogräsmatta", och den har också varit ett litet upplag för sten.
Så här såg det ut 10 juli, lite har det hänt här. Men det blir det mer om en annan gång....

1 kommentar:

Gudrun sa...

En trädgård är spännande med detta att man skapar rum och skapar om och fantiserar ut nya lösningar.Sen att det är för varmt i år,det påverkar så klart. Men det kommer nya vårar och somrar.Här är katastrof i sommar vad gäller trädgård.Skall bli spännande att se vad som kommer upp nästa år och vad som helt dött av torkan.Vi njuter i poolen,men snart (om inte regn kommer) så är det kanske slutbadat-. Det dunstar så fort och det vatten jag sparade ( poolen är för full på våren och vi pumpar över i stora tunnor) i våras är nu förbrukat och sen får jag stänga av.Så en extrem sommar är det.
Ha det så gott!
kram Gudrun