torsdag 5 juli 2018


Har blivit fler resor än vanligt denna vår-sommar.

Har nyligen kommit hem från en resa till Portugal. Vi tillbringade en vecka med barn och barnbarn på landet i bergen mellan Lissabon och Porto. Vår dotter hade hyrt en bostad genom Airbnb, i en mycket liten by, Pereiro.
På andra sidan byvägen bodde det tydligen några från England. Vi hade ingen flagga med oss, men när Sverige spelade match kunde vi inte motstå att hänga ut en Sverige-tröja. Kanske lika så bra att vi inte är kvar där nu på lördag……
Det blev en del promenader på väldigt kuperade grusvägar, vilket gav mig en del träningsvärk i låren…..Värdelöst vetande: har nog aldrig fått ihop så många trappor på 5 dagar, upp 156, ner 198

Huset vi bodde i ägdes av ett holländskt par och låg på Paradisgatan (Rua Paraiso)
Själva bodde de i huset bredvid, där också poolen fanns som vi använde.
 Härligt lummigt vid poolen och i trädgården. Några av buskarna känner jag inte igen…. Någon av er som eventuellt läser detta som gör det?
 Lite märkligt kändes det att flädern fortfarande blommade. Här hemma hade vi hunnit skörda blommorna. Maj har varit väldigt regnig i Portugal, och veckan vi var där hade ni varmare och soligare här hemma. Förmiddagarna var ofta disiga och dimmiga, några eftermiddagar blev soliga så det lockade att ligga vid poolen en stund. Fast barnbarnen badade ju förstås även när det inte var soligt.
Bredvid poolen fanns också ett bordtennisbord. Där växte bl.a. taybär (björnhallon) som vi fick plocka.
Vi smakade även på mispelfrukterna, men det blev inga direkta favoriter.

Några dagar blev det utflykter, sedan barnbarnen fått ”bada av sig” en del på fm. 

Det var fortfarande disigt när vi for iväg på måndagens utflykt. När vi åkt ett tag på de smala, slingriga "serpentinvägarna" blev det helt "mjölkvitt", och man såg absolut ingenting av omgivningen. Tack och lov syntes fortfarande vägen......
Det lättade när vi kom ner till målet som var Piodao.
En mycket speciell liten stad där så gott som alla hus, förutom kyrkan, var byggda av brun sten. 
På vissa ställen var det endast den minsta av oss som provade på att gå in......Några vandringsleder utgick härifrån. Och vi var 4 som tog leden som gick mot Foz D´Egua. Tror det var den kortaste 2,8 km vi gick. Men den tog då betydligt längre tid än 45 min för oss. Men så var vi ju lite sakletare också 😊

Lite vyer från vandringen. Det är ett dramatiskt landskap, och jag tror att man kan skymta lite hur vägarna slingrar sig fram längs bergen. Häruppe var det ju också betydligt dimmigare än nere i dalarna. 
När vi gått en bit upptäckte vi bilen med de 2 som åkte för att hämta upp oss på ett annat ställe. Kul att vi upptäckte varandra!

Här närmar vi oss målet. Många stora fina pinjekottar hade vi hittat, och även några andra små kottar som var lite knappliknande. Många fina skifferbitar såg vi också, men vi kunde bara få med oss en liten tunn en.
Det får nog bli ett inlägg till med lite fler bilder från andra dagar.....

2 kommentarer:

annicka sa...

Nu har jag rest med er på kartan och sett var ni varit! Många små byar och verkligt inland! Synd bara att ni hade lite molnigt och disigt emellanåt. Men för mycket sol o värme är ju inte bra det heller när man är ute o reser. Kul att se så mycket och olika under våren o försommaren som ni har gjort detta år.

Kerstin sa...

Så kul att än en gång få följa med på en av dina resor! Och vilket härligt ställe ni hamnat på även denna gång. Ser fram emot fortsättningen.
Kram Kerstin