onsdag 19 januari 2011

Vad är lycka för dig?

Såg tv programmet ”Jakten på lycka” igår, trevligt och lite tänkvärt, tycker jag. Lite tidigare under kvällen, upplevde jag en lyckokänsla när jag lyckades med något jag provat åtskilliga gånger under dagen, men misslyckats med. Nämligen att överföra bilder till ett webbalbum. Lite märklig anledning för en lyckokänsla kanske, men ibland behövs inte mer. En utmaning, nu kom jag in på det igen, som man lyckas klara av.

Detta fick mig att tänka på något min dotter sa under tonåren. ”Jag måste få ett jobb, där jag lär mig något nytt varje dag”. Formuleringen kanske inte var just denna, men innebörden.

En större utmaning, inte bara för mig, utan för oss alla, är väl hur vi i dagens samhälle ska lyckas få ännu fler barn och ungdomar, att våga prova utmaningar. Prova, misslyckas, prova igen, och inte ge upp……

En ny dag framför mig, vad ska jag ta tag i? Blir det att försöka klara av fler datorutmaningar, eller ska jag börja leta tyger och sy? Vad lockar mest…….

Hoppas du får möjligheten att göra något bra av din dag!

6 kommentarer:

Anna i Sandviken sa...

Klokt. Att lyckas med något, det är lycka rent bokstavligen. Mitt korttidsmål är att lyckas med applikationer. Det kanske inte blir i dag men jag ska ta några steg på vägen i alla fall.

Katarina sa...

Lycka till, Anna! Är säker på att du snart är framme vid det målet!

skylthaxan sa...

Vad lycka är borde nog verkligen fler fråga sig vad det är och betyder! Kanske inte samhället riktigt skulle se ut som det gör! För mig är det ofta att vara glad för det lilla vad nu en det kan vara!
Kramen/Sussie

annicka sa...

När ger man upp att pröva, misslyckas, pröva igen...det lilla barnets infödda förmåg att hela tiden vilja lära det basala nödvändigheterna - vända sig, krypa, sitta, gå...
jag tror att snabb behovstillfredsställelse minskar förmågan att pröva, misslyckas osv.

Ang.att lära sig så tänker jag ofta att jag lär mig ngt nytt varje dag- i det lilla...

Sofia sa...

Det minns jag faktiskt inte att jag sagt, va kul att du gör det! Det var iaf klokt sagt, jag håller fortfarande med! :-)

Anneli sa...

Lycka kan vara allt från små guldkornen i vardagen som man ofta tar förgivet till att lyckas med det "hopplösa" eller uppskattning kan också vara lycka.