fredag 30 september 2011

Andra dagen i New York

Även idag är det varmt, uppåt 30 grader. Lite väl varmt för att turista i en storstad, enl. min åsikt i alla fall. Men i den värmen kan ju en båttur sitta fint, även om det är lite disigt.
Direkt efter frukost beger vi oss mot östra sidan av Manhattan till 42:a gatan. Därifrån utgår några varianter av rundturer.
Vi bestämmer oss för den södra turen på ungf. 2 timmar.


På andra sidan Hudson floden i New Jersey kan vi t.ex se detta
En riktigt stor stad även det!

Utrymmet för golfspel på Manhattan är ju inte så stort, men träna sina "puttar" el vad det nu kan tänkas heta, kan man i alla fall göra:-))

Vi ser en hel del andra båtar, bl.a dessa
Det är tätt mellan skyskraporna
Vid World Trade Center byggs 2 nya skyskrapor
I framkanten på den vänstra bilden skymtar "Winter Garden". Man känner sig ganska liten därinne, bland alla stora palmerna:-)) 2008 i april var vi också här, då var det en stor orikidéutställning här.
Så här nära Frihetsgudinnan har jag inte varit vid tidigare besök.
Det var på Ellis Island, som Karl-Oskar och Kristina bland alla andra, först steg iland i Amerika...

Det surrade ständigt av helikoptrar i luften. Strax efter det att vi rundat södra udden av Manhattan kunde vi se några "plattor" där de landade och lyfte.
Det är här bl.a president Obama landar när han besöker New York och UN (FN).

Lite skoj var det att se parken vid Brooklyn bron så här från vattnet. Det var faktiskt ett brudpar, som fotades där 2008 också, medan vi åt vår picknic lunch där.
Fast då visste vi inte att det var så populärt att bli fotade här:-))

Snart har ni "kommit igenom" detta inlägg, bara 2 bilder kvar:-))


När vi senare passerade detta sjukhus på gatan, så kunde vi läsa på en skylt att där var det förbjudet att använda "biltutorna", Bröt man mot det, riskerade man att få en bot på ca. 2000 sv kr:-))

5 kommentarer:

Gudrun sa...

Förstår att det var en svalkande och upplevelsefull båttur!
Trevligt att du visar bilder och berättar.
Kram Gudrun

Anonym sa...

Vilken upplevelse! Har aldrig varit sugen på NY men efter dina fina bilder kan jag nästan ändra uppfattning!
Iréne ( vi gick vaddkursen hos Quiltbiten samtidigt)

Katarina sa...

Hej Iréne!

Så roligt att du skrev! Kommer nog att fortsätta "locka dig":-))
Tyvärr har jag ingen mailadress till dig, så jag hoppas att svaret här når dig.

Kan berätta för dig, att inte heller vi någonsin känt en "dragning" till att åka till USA. Men det var innan vi åkte dit första gången 2000, när vår son bodde ett år i Minneapolis. Då blev det först några dagar i N Y, en rundtur med buss under 5 dagar. Där vi bl.a besökte Toronto och Niagarafallen samt Washington och Philadelphia, innan vi flög vidare till Minneapolis.

Efter det ändrade vi helt åsikt. Både min man och jag blev otroligt förtjusta i N Y, så nu var det 3:dje gången. (Även 2008 var vi där). Och vi som tidigare inte gärna velat återvända till samma resmål, eftersom vi tyckt att det finns alltför mycket som vi ännu inte sett:-))
Just nu känner jag mig lite "mätt" på storstan och all trängsel. Men det skulle inte förvåna mig, om vi börjar känna längtan så småningom igen......

Gunilla.B sa...

Jag har förut inte varit så sugen på NY men har blivit det den senaste tiden, och dina bilder spär ju på...Kram

Lena sa...

Hej!
Så trevlig läsning om New York.Jag har varit där ett par gånger,första gången 1970 och sen var jag där när Olof Palme blev skjuten.Det var några år sen sist.
Kram
Lena i Kungsängen