fredag 23 september 2011

Inför och början av semestertrippen.

Så är jag då hemma igen efter ett härligt "avbrott" i vardagen. "Avbrottet" som bestod i en efterlängtad vecka i New York. Det har varit bra att ha denna vecka att se fram emot, under allt praktiskt jobb i huset under sommaren. Dagarna inför avresan blev dock inte riktigt som tänkt......

Torsdagen före avresan, får jag ett samtal från min banks säkerhetsavdelning, som undrar om jag handlat på nätet under natten. Köpen avvek från mitt "vanliga köpmönster".....Några 30 000 brukar jag inte "sätta sprätt på":-)) Någon hade alltså lyckats komma över min kod på något sätt, antingen genom min dator, eller via något företag där jag handlat. Kortet spärrades förstås, köpen reklamerades, polisanmälan gjordes. Nytt kort kom på lördagen med expressutdelning. Bra service från bankens sida!

På fredag em. strax före 17, ringer min syster, som bokat resan, och berättar att vi inte har något flyg:-((( Genom en liten notis i sin lokaltidning, har hon precis läst att Delta Airlines dragit in sina direktflygningar från Sverige. Att meddela sina inbokade passagerare har de tydligen glömt bort:-(((
Med ett par minuters marginal, innan den sista kvarvarande personen gick hem för helgen, lyckades vi bli inbokade på annat flyg via Amsterdam. Inte alls lika bekvämt och snabbt för oss, men bättre än en inställd resa.

Tisdagsmorgonen blev tidigare än tänkt var. Men äntligen på väg.......

Några bilder förmodar jag att ni förväntar er i ett inlägg?:-))
Den här gången blir det dock endast några från första etappen på amerikansk mark för att ta sig in till Manhattan. Den skedde med ett sånt här "air train".
(Dessa bilder är dock tagna på hemresan, när det regnade).


Fortsättning kommer så småningom...... Det är många bilder som behöver gås igenom:-))

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Dramatiskt före din avresa. Skönt att allt ordnade sig.
DHL där borta också:-))
kram

Wivi sa...

Oj vilket strul. Tur att allt ordnade sig.
Kram

Gunilla.B sa...

Oj så nervöst innan ni kom iväg!
Ser fram emot flera bilder.
Kram!

annicka sa...

Onödigt strul innan resan vill jag lova, det är ju ändå lite nervöst innan en långresa utan detta.

Det ska bli intressant att få följa din resa i efterhand.