lördag 5 januari 2013

Än är väl inte julen helt slut??

Orkar ni med lite julkort? Om inte, så får ni sluta läsa här......

Tycker fortfarande att det är roligt att få julkort! Och i synnerhet sådana där man redan utanpå kuvertet anar ett lite annorlunda innehåll. Som årets, eller nu, förra årets varianter.....

Den egna fantasin tryter ibland, eller kan sitta långt inne i alla fall......
Jag gick kanske lite utanför, eller kanske snarare innanför ramarna, när jag sydde 2012 års upplaga. För inte behöver väl alltid korten ha det "vanliga" formatet 10x15 cm?

Variationen på de jag sydde blev inte så stor, och de blev inte heller riktigt som jag tänkte mig i förväg. Ibland visar det sig att allt inte fungerar riktigt som tänkt.....
Började med att skriva ut denna, 
 
som jag då hittade på nätet, på 2 olika tygkvaliteter, vanlig muslin och "butter muslin".  Det senare är en gles väv, men inte lika gles som cheesecloth. Hoppas ni utifrån denna bild kan föreställa er skillnaden.
Tror det var här jag hittade notbladet. Men nu hittar jag inte just denna, men det finns ju en hel del smått och gott där, som någon kanske kan ha användning av.

Klippte sedan ut bitar av de olika tygerna, som jag "skarvade" ihop med lite lakansväv som underlag. Om jag nu minns rätt, så sydde jag en dekorsöm över en tunn snodd just i skarven mellan de olika delarna.
Genom att lägga ett "guldtyg" under "butter muslin", så såg det lite glittrande ut.

Här tog jag vara på rester från övriga, placerade lite organza över, och dekorerade med en lite grövre snodd, som jag sydde fast med en gles sicksack. 

Idag har jag haft problem med att lägga in bilder (när jag använt Explorer). På "mina stygn" bloggen löste jag det via Dropbox. Här fungerade det som vanligt, när jag istället för Explorer använde Chrome.   
Skönt när man kan hitta alternativa möjligheter:-))

5 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Så fina kort! Butter muslin var intressant.
Kram

Lizzan sa...

Gav upp explorer för länge sen, så segt och bökigt och sånt gillar inte jag :)
Vilka jättefina julkort!!
Kram Lizzan

Gudrun sa...

Intressant att följa hur du gjort dina fina julkort. Vilken trevlig länk du tipsade om också.
Kram Gudrun

Dollandesign sa...

Underbart vackra julkort Du visar oss. De som hänger som "julgranskulor" var mycket tjusiga, tycker jag. Tack för tipset!

Dollandesign

annicka sa...

Tack för att du delar med dig. Butter muslin var en trevlig bekantskap, som nog - antar jag- är mer formfast än cheesecloth.
Det är kul att göra sina egna tyger, vilka möjligheter det finns