torsdag 18 april 2013

Utmaning


Har länge  tänkt att jag skulle sy ett docktäcke, bäst att passa på innan barnbarnen vuxit ifrån docklekarna, men det har inte blivit av. När det så dök upp en utmaning, där man skulle "tolka våren i färgvalet och använda sig av scraps", "fångade" jag tillfället. 
Det skulle visst ha dekorerats med spets, knappar el. band också, men det "tappade" jag visst bort under tiden. Får väl se om det blir "godkänt" nu......:-))
Det fungerade i alla fall bra att leka med, märkte jag när barnbarnen var här senast, och det var ju huvudsaken.

Passade också på att testa några olika sätt att sy (kvilta) rundlar. Det blev lite väntan på tillbehöret och symaskinen, så först blev det en kudde.
När jag kviltade kuddens ovansida använde jag mig av ett häftstift och lite frysteip. Inte helt lätt, eftersom stiftet rev sönder teipen lite. En tanke i efterhand: kanske skulle fungera bättre om man först sticker häftstiftet genom en tunn kartongbit, och sen genom frysteipen.....? Får nog testa det någon gång.... På kuddens undersida ritade jag cirklar som jag sen sydde i.

När sen tillbehöret och den nya symaskinen anlänt, testade jag att använda det på täcket.
Inte fullt så lätt som jag trott:-)) Det krävdes lite övning, för att komma tillbaks till början av cirkeln. Men det gick allt bättre, när man kände hur man skulle hålla i tyget.
Det som fungerade bäst "på direkten" för mig var de uppritade cirklarna. Men fortsättningsvis kommer jag nog att använda tillbehöret, när jag nu har det. För cirklar kan ju användas på så många andra sätt än till kviltning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint set du har sytt!! Kram Anneli

annicka sa...

Vårutmaningen - vilken bra ide med docktäcke. Det blev ju så fint.

Att sy cirklar är kul och blir så dekorativt du får öva på!!!

Dollandesign sa...

Det blev effektfullt när Du kviltade i cirklar, tycker jag.

Dollandesign

Kerstin sa...

Så härlig din utmaning blev!
Cirklarna ser läckra ut!
Åh detta med att sy cirklar måste jag testa.
Kran´m Kerstin