fredag 4 oktober 2013

               Vilken höst vi har!

Inte svårt alls att ta sina dagliga promenader när både väder och natur visar upp sina bästa sidor.

                    Efter dagens promenad plockade jag in en bukett.
Kan inte minnas, att jag tidigare kunnat ta in en liknande bukett så här i oktober. Att astrarna och rosorna kan klara sig bra länge har nog hänt tidigare, men malvor och stjärnflocka.....
Att klockrankan oftast knappt hinner blomma ute under sommaren borde jag kanske kommit ihåg..... 1 el 2 hann det väl bli. Har haft den någon gång tidigare. Men den växer bra och ger mycket grönska.  När jag nu skulle tömma krukan såg jag att det fanns 3 knoppar till. Undrar om de kommer att slå ut inne i vas? 

Hortensior och funkior, som under sommaren  växer i krukor, är nedgrävda i jorden. Och innan dess blev alla pelargoner intagna.

Första etappen av altanen är klar, och utemöblerna "inpackade" för vintern. Resten av "bygget" får vänta till tidigt nästa vår. I veckan blev också allt byggavfall kört till tippen.
En av vattentunnorna tömd och fylld med vinterinnehåll. Den andra återstår att tömma (och fylla med annat innehåll), och alla vintergröna växter ska också vattnas rejält. 
Sen kan man nog snart börja vistas än mer i syrummet...... 
Den gågna veckan har jag faktiskt kommit igång lite där också. Om 13 dagar är det dags för en syhelg, och då gäller det ju att veta vad man ska sy på.
Vissa saker går nog bäst att sy hemma.... och vad jag sytt på under veckan, får ni nog en förhandstitt på om några dagar:-))

4 kommentarer:

annicka sa...

Mycket jobb med vinterförberedelser vi har i det här landet. Det är så skönt när det är gjort. Extra skönt att jobba ute nu när vädret är så skönt. Nu får du ägna dig åt syrummet

Anonym sa...

Ja, visst är det en underbar höst vi har!
Planterar du fuchsiorna med krukan kvar?
Iréne i V-ås

Katarina sa...

Iréne - Tyvärr kan jag inte svara dig privat, eftersom jag saknar mailadress, hoppas du ser svaret så här. Fuchsior gör jag inte så här med. Har provat för länge sedan, då täckte jag dem med löv och ris. Det funkade inte den gången....Katarina

Anonym sa...

Jag tackar för ditt svar, då vet jag.
Iréne