lördag 8 februari 2014

Fingerborg
I vanliga fall när jag syr för hand brukar jag inte använda fingerborg. Men när jag nu handsyr så pass flitigt, så blir fingret alldeles för ömt och sönderstucket utan sådan.
                               Och ändå har jag en del sådana i mitt syrum.
Problemet är, att med de mer traditionella typerna, så känner jag det som att jag har ett helt "gipspaket" på fingret. Tappar totalt känslan för vad jag håller på med. Har aldrig lyckats lära mig att använda dem. I skolan skulle vi absolut använda det, men så fort fröken vände ryggen åt, så åkte ju min av.
De speciella för handkviltning och sashiko känns inte alls så tokiga vid just dessa tekniker. Kan det möjligen bero på att jag använde dessa direkt när jag lärde mig detta?
Kanske borde jag ha lyssnat mer på min fröken i skolan:-)) Att använda handkviltningens högra fingerborg till vanlig sömnad, känns lika tokigt som med de traditionella.
Bäst vid vanlig sömnad har den lilla "skinntutan" känts, men den ramlar ju bara av!
Provade att skarva på en skinnremsa, det blev bättre, men inte helt optimalt. Testade också att bara limma ihop en remsa av ett kraftigt skinn. Fungerar skapligt, men lite svårt att få lagom stort är det.
Funderar på om någon av dessa kan tänkas vara bra......Någon som läser detta och har erfarenhet av någon av dem? Eller berätta gärna vad som fungerar för er!


8 kommentarer:

Martina Bartsch sa...

I always quilt with the needleglider and the thimble which is open, they are my best friends. You have to turn the thimble so that the opening is above your fingernail

Gunilla sa...

Jag tror att den jag använder är den svarta, som är uppe till vänster på näst nedersta bilden. Den ser dock liten ut på Dig, mina går högra upp.
kram

annicka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annicka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
annemarlen sa...

Jag gillar gammaldags fingerborgar, den du har i silver har jag en lika. Den är min favorit!

Ha det gott, kram!

Gudrun sa...

Såg hos Northern Quilts små skinnlappar man sätter på fingret.
http://www.northernquilts.no/index.php?main_page=product_info&cPath=111&products_id=4836
Kram Gudrun

InGa sa...

Jeg har også problem med dette. De detter av, og er i veien. Tenkte å prove noen av de åpne, om jeg kan finne slike i butikken.

Birgitta sa...

Hej jag har en liten skinnbit som jag sätter fast med kirurgisk papperstejp köpt på Apoteket. Fungerar toppen.