lördag 19 juli 2014

Sommaren går vidare.....
och så mycket sytt blir det fortfarande inte. Men det finns ju mycket annat trevligt man kan ägna sig åt, utflykter t.ex!

I veckan som gick blev det en tur till Uppsala för att besöka barn och barnbarnsfamiljen där. Då passade vi också på att besöka Linnés Hammarby, där vi inte varit tidigare.
Vi gick även med på en guidad visning inne i huset, men där rådde fotoförbud.
En sak lärde jag mig, att ordet plugghäst kan ha flera betydelser.
Detta är vad man menade med plugghäst på Linnés tid.
Och just denna fanns i Linnés naturaliemuseum, som låg i parken. Och där såg jag inget om fotoförbud:-)) Det fanns även en inne i ett av husets rum, som var inrett som föreläsningssal.

Eftersom jag nu är inne på "Linnéspåret", så övergår jag lite till trädgården på närmare håll.
Att jag är väldigt förtjust i lavendel går nog att se i vår trädgård.
Då är det ju bra, att den är så pass enkel att föröka. De allra flesta plantorna är sticklingsförökade i samband med nerklippningen på våren.

Många tycker väl liksom jag att den är fin och att den luktar gott? Men alla kanske inte tycker lika mycket om den i bakverk? Men det gör jag! Och idag kan jag unna mig en eller kanske 2 sådana till fikat. Undrar hur det vore med lavendelglass...... Kanske något att testa!
Kanske skulle jag också försöka komma vidare på detta påbörjade broderi......
Ha en fortsatt fin sommar!


2 kommentarer:

Catarina C sa...

Visste inte att man kunde använda lavendel i bakverk, låter spännande. Ditt broderi ser jättefint ut! Kram

annicka sa...

Plugghäst- ja att det var ett fysiskt ting det visste jag inte!! Lavendel är ju en härlig blomma ju mer desto bättre!!! Du får lära mig hur de förökas jag köper plantor jag