söndag 29 januari 2017

Grytlappshängare 4
Här kommer nu sista inlägget i detta ämne. Börjar känna mig "mättad" på att sy upp prover. Nästan som att vara tillbaks i tiden när man fortfarande jobbade:-))
Det här var ett för mig nytt sätt, som jag provade första gången i december förra året när jag sydde de här presentgrytlapparna. Inspirerades till det av handduken som jag köpt.
 För att göra det hela, för mig roligare, så tog jag fram den lila "skräppåsen" och sydde ihop en framsida, kviltade direkt genom vadd och baksida.  Den här gången valde jag att börja sy fast kantremsan från framsidan, men det går ju lika bra att sy första sömmen från baksidan.
Märkte när jag sydde grytlapparna i december, att de hängde mycket bra med hängaren i hörnet. Därför ville jag denna gång även testa hur den hänger, om man sätter den mitt på sidan.
Valde här att sy fast kantremsan från framsidan, i "diket". Se då upp med att hängarna ligger åt rätt håll, in mot grytlappen.

 Det fungerar att ha den mitt på, men fäster man den inte i ovankanten som jag gjort på tidigare sätt, så har den en liten tendens att liksom "tippa" lite framåt. Den hänger snyggare med hängaren i hörnet.
Slutsats: Väljer jag en hängare i hörnet, kommer jag fortsättningsvis att välja detta sätt. 
Vill jag ha den mitt på en sida, så kommer jag fortsätta att göra som jag gjort i tidigare inlägg dvs. att smygsy fast hängaren mot kantremsans överkant alt. sy det på maskin.

4 kommentarer:

Catarina C sa...

Tack Katarina för dina olika förslag att sy fast grytlappshängare. Lösningen du har gjort med hängaren i hörnet verkar mycket smart! Kram Catarina

Ullis sa...

Tusen tack Katarina för din bildserie med förslag på grytlappshängare! Nu borde jag kunna få till några nya grytlappar till det alltmer sinande förrådet.
Tack ännu än gång!
Kramar Ullis

Annika sa...

Mycket bra idéer för hängare. Tack. Annika

Kerstin sa...

Tack för alla tips om att hänga en grytlapp.
Kommer definitivt att testa dessa nästa gång jag syr en grytlapp.
Kram Kerstin