måndag 22 september 2014

Lite mer broderi ihop med "scraps".

Men först kanske jag ska berätta vilket landet var (i förra inlägget), om det nu är någon som undrar. Rätt svar var Mexico.

Så har jag då äntligen fått klart ytterligare en liten sak i utmaningen som gällde att kombinera lite restbitar med broderi. Och det blev några raksömmar bland broderiet också..... Tillskurna remsor och rutor fanns/finns det många kvar efter detta draperi.
De kom bra till pass nu.
                                         Och den här gången blev det en liten ask.
För några veckor sedan var det ju dags för Quiltköping. I år blev det ingen kurs för min del, men väl en workshop hos Canvas. Vi fick prova på 2 tekniker och 2 olika material. Locket här på asken, är i ett för mig nytt material (att jobba med) som heter kraft-tex. Det är ett papper, som går att tvätta i maskin, och känslan är lite läderaktig. De flesta av er har säkert kommit i kontakt med det tidigare, då som märkeslapp bakpå jeansfickor.
Så här såg det ut sedan jag tryckt på det under workshopen. Trots att jag fixerade färgen före tvätten, tyckte jag att trycket bleknade väl mycket. Då fick jag idén att brodera på ytan. 

Har sytt några askar tidigare, men jag tror inte att jag då kombinerade kantsömmarna med ett garn. Men det passade jag på att göra denna gång. Och jag tycker nog att kanterna blev snyggare med detta.
Här är det botten jag syr runt. Det blev lite större rutor på den.

Eftersom det är måndag så passar jag på att länka till Bambisyr. Om man känner att man behöver idéer till något att sy, så kan man nog få det om man tittar in där.

7 kommentarer:

Gunilla.B sa...

Kul nytt material!
Kram

evaj sa...

Vilken INSPIRERANDE och trevligt blogg inlägg du visar idag!!Tack för du länkar till Visa och Berätta måndag/Bambikram

annicka sa...

Men så kul att du gjorde ett lock! Är resten tyg jag ser inte riktigt hur du gjort! Beundrar ditt broderi- jag klarade bara av raksöm, jag. Tänk det skulle hon veta om vår lärare att både du o jag fick till nåt vettigt av provlappen

Annika sa...

Häftigt, intressant material. Kram Annika

Kerstin sa...

Vilket läckert draperi!! Och ser kul ut med nya materialet.
Kram

Gudrun sa...

Så fint du använt det nya materialet och tillverkat en ask också.Alltid så kul att titta på dina saker, de är så detaljrika.Så snygg kantsöm,måste titta om jag har den.
Kram Gudrun

Gunilla sa...

Fin ask! Tänk att jag missat det här inlägget .... F´låt
kram