fredag 9 januari 2015

Det var lite trögt i början.......
men slutade med mycket stor syglädje. Så  kan det bli om man inte läser mönster ordentligt:-))
Har mönstret "Bionic Gear Bag", men tänkte att jag skulle sy en lite mindre variant till ett av barnbarnen, sedan jag hittat en minivariant. Trodde jag:-)) Minivarianten utgick från mönstret "Sew-together-bag". Och eftersom jag inte jämförde bilderna riktigt ordentligt, så blev det viss frustration, när jag skulle försöka räkna om måtten på mönsterdelarna. De hade ju inte alls samma benämningar......
Bäst alltså att sy upp en "slarvvariant" av gamla lakan. Och det var ju tur för måtten stämde ju inte alls:-))
                     Utsidan såg ut så här innan jag sydde ihop delarna.
                                       Så här blev den färdig.
På mönstret tror jag att fickor och insidor är i samma tygdel, i alla fall är de det på den "Sew-A- Long" som jag tittade på när jag sydde. Jag ville ha olika färg på insidorna och fickorna, och det var ju inte så svårt att göra, eftersom jag kunde mäta på "slarvvarianten" hur stora delarna behövde vara.
Nu vet jag ju inte riktigt om denna är lika stor som minivarianten jag hittade. Men den har i alla fall bara 2 fickor (orginalbeskrivningen har 3).
                                        Den var otroligt rolig att sy! 
Tycker det var en mycket bra konstruktion sömnadsmässigt, och "Sew-A-Long" beskrivningen var mycket tydlig, med många bra bilder. Tror att det var konstruktionen, som gjorde att jag tyckte detta var bland det roligaste jag sytt. Eller kan det ha berott på, att det var så trögt i början, och att jag ändå fick till ett färdigt resultat som jag är väldigt nöjd med? Hoppas barnbarnet blir det också, trots att jag använt lite andra färger än enbart svart:-))
Det kommer säkerligen att även bli en "Bionic Gear Bag" framöver, trots att jag tycker att den beskrivningen är i "pladdrigaste" laget och består av 36 sidor.......Förhoppningsvis behöver jag kanske inte läsa den så noga, när jag nu sytt denna:-))
Det blev ett litet tillägg igår också. Tyckte att löparen jag använt var i minsta laget att hålla i.

10 kommentarer:

Britt-Inger sa...

Ja visst har de tre olika necessärerna många likheter. Jag köpte för länge sedan Sew together bag, men jag klarade inte av den. Konstigt, jag som sytt så många väskor. Nu har jag i alla fall köpt stora systern och sytt utsidan. Den största systern har fyra blixtlåsfickor, som jag har sett och det kommer att bli en färgglad och hoppas jag praktisk sak. Du har lyckats jättebra med din mini och fin är den också

annicka sa...

Ja den blev ju bra tillslut ;-)))
Intressant att få dina tankar om Binic gearbag sen när du syr den, beskrivningen är fruktansvärd att läsa men den är lätt att sy förutom själva sidorna där måste man vara noggrann, men det är ju du!

Catarina C sa...

Bägge förvaringarna verkar jättebra får se om jag ger mig på dem. Du har i alla fall lyckats bra med den ena, ser jättefin ut! Kram

Kerstin sa...

Vilket bry du haft! Men slutresultatet blev ju bara så bra!
Kram Kerstin

sytanten-Gunilla sa...

Så snygg Din är med de olikfärgade fickorna mm.
Såg just att Kristina har kurs på den, som jag köpte mönster till, när vi var på kurs. Skall försöka själv!
kram

Gudrun sa...

Så läcker!! Nu blev jag sugen att sy till barnbarnen.
Trevlig helg! Kram Gudrun

Annette Näslund sa...

Visst var den härlig att sy! Visserligen sydde jag lite fel men det talar jag inte högt om:))
Underbara färger du har valt.

Ullis sa...

Den är jättefin!
Jag har köpt mönstret till Sew-together-bagen för länge sedan, men inte kommit för att sy den än. Har nog gruvat mig för att den skulle vara knepit. Måste nog ge mig på den nu.
Kramar Ullis

Anneli sa...

Så läcker den blev!
Kram
Anneli

Mia sa...

Nu har jag kollat runt, både på mönstret jag köpte och på sew-along, ser inte så krångligt ut. Din blev så fin! Jag ska ge mig på en bionic gear bag, perfekt att ta med på syträffar. Det svåra är ju att välja tyg ;-)