onsdag 27 maj 2015

Så det luddar.....
Mitt Tula Pink täcke är färdigkviltat. Har använt en vadd av bomull och bambu.Tyvärr vet jag inte av vilket fabrikat, vet bara var jag köpt den. Det är nog första och sista gången jag använder det, för fy så den har luddat när jag kviltat! Tyvärr, för vadden och täcket känns mycket mjukt och smidigt. Så här och ännu värre såg det ut medan jag kviltade.
Tur att det finns sådana här tejprullar att använda....
och som ni kan se, behövdes det en hel del för att få det skapligt, innan jag började med kantremsan.
Lite kvar att sy innan kantremsan är på plats, och det är dags för tejprullen igen.....
Måtte nu inte vadden "vandra" genom tyget när det väl är färdigsytt!

Vore intressant att höra vad ni andra ev. har för erfarenhet av blandningen bomull-bambu som vadd. Har någon provat vadd av enbart bambu?

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Jag har aldrig testat bambu+bomull. Däremot använder jag ofta bambuvadd. Nu kviltar jag inte själv och ofta ger jag ju bort kviltarna, men har inte sett något anmärkningsvärt, när jag sett kviltarna hemma hos mottagarna.
Jag har använt ren bomull, som var jättemjuk till ett babytäcke och den vadden luddade ordentligt, när jag höll på med den. Hur den uppfört sig hemma hos babyn, vet jag inte.
kram

annicka sa...

Så trist att den luddade så när du quiltade. Jag har ingen erfarenhet, håller inte reda på vad jag haft för vadd om jag ska vara ärlig. Men kan inte minnas att jag sett något så luddigt hemma hos mig när jag quiltat. Kontaktar du försäljaren och informerar, för det borde man få reda på innan man köper?
Skönt att du kommit så långt i ditt jobb med TPquilten. Ser fram emot att se den färdig.

Christina sa...

Vad trist 😕 jag har faktiskt hört att just bambu kan krypa igenom, tror det var från Katriina Flensburg jag hörde det när jag var på kurs hos henne. Så jag undviker det hur mjukt det än är.
Kram Christina.

Birgitta i Gävle sa...

Vad trist att det blir så där luddigt. Jag har för mig att jag har använt bambu en gång, men något ludd minns jag inte.

Catarina C sa...

Så trist för dig, det blir ju så mycket extrajobb när vadden luddar av sig. Jag har använt bambuvadd i ett barntäcke men det luddade inte av sig, däremot vid ett tillfälle när jag använde 80/20 fick jag just dessa problem. Det är nog så att det finns en uppsjö av kvaliteér. Väl man har klädrullar hemma!
Kram Catarina

Giggilina sa...

Inte kul när det luddar så, själv har jag aldrig använt sådan vadd...kram