söndag 23 augusti 2015

Funderar......
på vad jag ska "ta tag i".
Det finns 2 toppar som ska kviltas.....
          Den med cirklar har jag tänkt att frihandskvilta. Den handsydda "Mother Earth" har jag inte tänkt klart kring ännu hur den ska kviltas. Så det får nog ligga till sig ett tag till..... och jag är "sugen på" att börja något nytt. Men vad......

På onsdag är det syjunta, och dags för att skicka vidare det broderade. Vi är 4 st som broderar ett motiv, och sen låter det gå vidare. Blev påmind idag, om att det var dags igen....
Vad ska jag nu hitta på för motiv? Innan jag tog fram tyget, så var min tanke en fjäril. Men där finns ju redan en fjäril, så jag får tänka om......
Även i trädgården finns det lite att fundera på. Min man har fått presenter, bl.a. en mullbärsbuske och ett skott av en japansk lönn. 
Var hittar vi en lämplig placering för det? Kanske så här i anslutning till den nygjorda lilla pergolan? Finns några hortensior vi kan fylla ut med, samt kanske några funkior och som marktäckare ormöga
Vid den andra stolpen blir det nog lite för tätt med gräset för det nya blåregnet..... Så där har jag nu tagit bort lite gräs, och funderar på att plantera dessa 2 små krukade rosor. Den ena var ytterligare en present.
Hoppas vi lyckas få dessa plantor att överleva! Det är roligt att minnas tillbaka... När vi sitter i pergolan, ser vi den numera väldigt stora flädern, som var en present för 30 år sedan.
Medan jag funderar vidare, så fortsätter jag att göra några fler "tygpärlor"!
För ett tag sedan fick jag en fråga från en Karin, om jag hade en länk till den lilla trådsamlaren. Det har jag, men jag har inte kunnat svara dig, eftersom du inte uppgivit någon mailadress. Så tänk på att lämna mailadress om ni inte har ert namn länkat till någon blogg! Länken finns också i ett tidigare inlägg från 14 feb i år.

4 kommentarer:

annicka sa...

Det blir ofta så tomt när man är färdig med något. Din handsydda quilt har ju funnits ett tag nu att ta till... Den blir ju väldigt väldigt fin! Kanske behöver handquiltas den med?
Fådda blompresenter är kul men krävande. De bör ju få en bra plats så de kan växa till sig som ert fläderträd.
Motiv till korsstygn finns det ju gott om i broderiböcker! Men en ros eller ttvå kanske kan vara nåt. Eller monogram till den som broderiet hör till?

Monkla sa...

Allt är snygg men dom 2 topparna är nånting speciellt!!!
Kram Monica

Gudrun sa...

Vilka vackra toppar.
Lycka till med broderival och trädgården.
Kram Gudrun

Kerstin sa...

Underbara toppar! Och vilka härliga broderi.
Lycka till med dem och med trädgården. Kram