onsdag 1 juni 2016

Oj en hel månad, utan ett inlägg......
Dags att göra något åt det visst........ Fast så mycket sytt blir det inte för närvarande, men ett antal block har blivit hopsydda. 12 block sydda efter Jen Kingwells mönster The Circle Game. Och nu har det ju varit vackert väder ett tag, så det har gått att fota den ute i gräset.
Mönstret består av 16 block, men tror jag kommer nöja mig med dessa 12. Med en ganska bred bård till, så blir det nog ganska lagom, för jag vill inte ha en kvadratisk kvilt.
De runda delarna är till största delen handsydda, men resten har jag sytt på maskin.


De senaste dagarna har det arbetats ute i trädgården från morgon till kväll. Det är mycket nu.....Många krukor som ska fyllas bl.a.
Men idag avslutades också en rabatt, som påbörjades i höstas. Vi behövde någonstans att plantera mullbärsbusken, som mannen fått i present. Den har överlevt, och det finns början till bär på den. Längst till vänster hamnade idag en magnolia, som stått på annan plats, men där den aldrig kommit igång ordentligt. Upptäckte att det var 3 knoppar på den idag..... Hoppas den kommer att trivas bättre här! Kanske får några fler plantor av ormöga flytta hit.... De trivs och sprider sig villigt på andra ställen i trädgården. Kanske några aklejor också.....
Härligt med alla växter som satt fart! 
Suckulenterna tycks trivas och börjar fylla ut jorden ordentligt tillsammans med en del andra växter. Något som också trivs är den gulbladiga oreganon i bakgrunden.

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Bara så härligt läckert ditt täcke blev! Och vilka härliga färger och mönster!
Kram

Gudrun sa...

Ljuvlig täcke och så underbara färger.
Visst är det bra med trädgård, man får motion och framför allt utlopp för trevliga idéer.Vacker trädgård du har.
Kram Gudrun

Giggilina sa...

Vilket fint täcke gillar färgerna och fint i trädgården kram

Catarina C sa...

Vilka annorlunda block du har sytt, roligt med variation! Så fint det blir i din trädgård. Här i Helsingborg är det alldeles för varmt (29-30 grader) att vara ut i vår lilla trädgård!
Kram Catarina

Annika sa...

Mycket fint täcke. Kram Annika