måndag 13 mars 2017

På önskelistan
Redan till jul hade ett av barnbarnen en ny gympapåse med på önskelistan. Då blev det ingen.... Men nu till födelsedagen i februari hade mormor tid att sy en. Önskemålet var att den fick gärna vara turkos, en favoritfärg. Vilken tur att det då råkade finnas lite lämpligt tyg kvar sen jag sydde anoraker för åtskilliga år sedan. Och även lite rester av ett baddräktstyg, som kunde bli bra till bokstäver:-))
Började med att kolla på nätet hur gympapåsar ser ut nu för tiden. Lite annorlunda modell än när det var aktuellt med påsar till de egna barnen.
Nu "ska" det tydligen vara "flärpar" med öljetter och snoddar som gör att den kan fungera som ryggsäck. Så då fick jag hittade jag på en lite egen variant, eftersom jag ville använda vändsömmar och fällsöm för att undvika synliga traskanter på insidan.
Påsen "gick hem" och resulterade även i en beställning från lilla syster.
När sen flickorna var här på sitt sportlov så valde den yngre tyg till sin och hade önskemål om hur hennes namn skulle placeras. Även hon gillar turkos, men valde det lite ljusare, mintgrönare alternativet.
Och nu har även den blivit klar.
Och här hänger de på samma stol i mitt syrum. Bilden är ett collage, och i verkligheten är det nog lite större skillnad på påsfärgerna.
Hoppas nu att även Vera blir nöjd med sin!

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Klart att Vera blir nöjd. De är ju jättefina!!

Annika sa...

Jättefina gympapåsar. Kram annika

Gudrun sa...

Så fina!!
Blir så klart uppskattade!
Kram Gudrun