lördag 16 december 2017

Färdig topp.

I april 2015 var jag på syträff med några vänner hos LappElisa. Där utsätts man ju för en hel del frestelser😃 En som jag inte kunde motstå var detta häfte "The Circle Game" av Jen Kingwell.
                             Det skulle bli mitt nästa handsömnadsprojekt! 
Kom faktiskt igång ovanligt snabbt för att vara jag.....
Under senhösten (2015) var vi och sydde hos MossbyQuilt, då hade jag hunnit komma igång lite, och började fundera på bakgrundstyg. Kände att jag absolut ville ha något lugnare än det prickiga som finns på mönstret.
I maj 2016 hade jag fått ihop en topp. Hade bestämt mig för att endast sy 12 av de 16 blocken, eftersom jag hellre ville ha en rektangulär än en kvadratisk kvilt.

Sen blev den liggandes ett tag medan jag sydde annat, och funderade lite över bårder. Länge var jag inne på att jag skulle hitta på någon annan variant av bård, än den som fanns på mönstret. Men till slut bestämde jag mig för att följa mönstret, det blev ju en lämplig storlek med den.
Nu i november (2017) var även bårderna sydda (för hand) och fastsydda på toppen. Siffrorna på bilden är blockens nummer i mönsterhäftet. Toppen är både hand- och maskinsydd. De flesta rundlarna är handsydda. Men nr 1 blev bättre när jag sydde den på maskin. Nr 7 och 16 är en kombination av hand-och maskinsömnad. Det grå runt cirklarna, samt inramningen av blocken och hopsyningen av dem är gjorda på maskin. Även bårderna har jag sytt fast med maskin.
På luciadagen hade vi full vinter här, och jag kunde lägga ut det på snön.

Nu kommer det få "ligga till sig" ett tag, medan jag funderar på baksida och kviltning. Har en annan topp som är före i "kviltningskön"......

8 kommentarer:

Viveka sa...

Så fin, önskar jag också hade sånt tålamod. Jag gillar färgerna du valt. Ha en skön tredje advent.

Kerstin sa...

Viken härlig topp både vad gäller färger, tyger och mönster.
Kram Kerstin

Annika sa...

Helt ljuvlig. Kram Annika

Monkla sa...

Verkligen snygg Katarina!!!

Catarina C sa...

Roligt att du sytt färdig toppen, en annorlunda kvilt! Ska blir roligt att se den färdig!

Kram Catarina

Carmen sa...

Grattis till ett jättebra jobb! Så härlig den blev och jag håller med dig om att en prickig bakgrund hade blivit för mycket. Denna har jag inte sett att någon annan sytt.
Kram Carmen

Gudrun sa...

Så vacker i den vita snön!
Kram Gudrun

annicka sa...

Ytterligare en intressant läsning om quiltprocessen. Härligt att du delar med dig av hur du tänker kring tillblivelsen. Fina färger, jag blir glad av den.