måndag 15 augusti 2022

 Oj, här har månaderna passerat utan något inlägg......

Något lite blev det väl sytt efter inlägget i februari, men sen försvann visst all inspiration och motivation.......

Men nu har jag faktiskt hållit i en nål sen någon vecka tillbaks. Och det som fick igång mig igen var en bild jag såg.  En av mina syvänner är med i Östgötagruppen av Täcklebo broderiakademi, och där hade de i slutet av juli provat på att sy knappar.

Började googla för mer inspiration……Hitintills har det blivit 5 olika ”Dorset Buttons” och 1 "Yorkshire Button", och jag har börjat på ytterligare ett par…..

                                             Början på en till Yorkshire Button


 Kanske var det detta som även fick mig att ”hitta tillbaks” till symaskinen igen?

Började med lite ”tråkgöra”, lagade ett lakan som legat på vänt ett tag. Kan nog tänka mig fortsätta med något mer….. Men har nog inte riktigt ”kommit i form” ännu för att återuppta lite påbörjade saker. Det kräver lite tänkande på hur jag ska gå vidare och använda tygerna…..

Plockade fram mina mycket små restbitar av japanska tyger, för att bara sy helt oplanerat. Och det börjar kännas riktigt roligt! 

 Har blivit ett par lite större stycken….. Få se om det kan tänkas bli något av det.


 

 4 kommentarer:

Annika sa...

Underbara knappar. Roligt att du hittat tillbaka till symaskinen. Kram Annika

Gudrun sa...

Vilka konstverk du gör!!Kul att se dig hittat tillbaka till symaskinen:-))Kram Gudrun

Catarina C sa...

Kul att se så fina dina knappar blev och att sy helt oplanerat skulle jag behöva ta till mig, tack för att du inspirerar. Än så länge har det inte blivit något sytt sen olyckan, men axeln blir bättre och bättre, allt tar tid.
Kram Catarina

annicka sa...

ja du är inte ensam att tappa inspirationen ibland... men sen oväntat kommer den tillbaka. Kanske som nu när den triggats igång av en bild. Använder du små häftstift el dyl till knappen?