tisdag 25 april 2017

Amsterdam 2
Dag 2, fredagen, blev den dag då vi gick mest, nästan 13 km.
Vi började på blomstermarknaden, som låg nära vårt hotell. Bild från den fanns i förra inlägget. Idag blev det också lite handlat, lite lökar "måste" man väl köpa när man är i Holland? Tulpanlökarna är behandlade på ett sätt, så att man ska kunna sätta dem nu under våren. Servetterna handlades vid ett senare tillfälle.
Sen blev det ett besök i en barnvagnsaffär. En i sällskapet, dock inte jag, hade en liten önskan med hemifrån. Sedan letade vi oss vidare till mitt och Annas önskemål. 2 av Amsterdams kviltaffärer, som lämpligt nog låg vägg i vägg😊. De ligger i närheten av Dam platsen och slottet.
De Hann & Wagenmakers sortiment är mer traditionellt, holländskt. Medan Birdblocks har färgstarkare, modernare tyger.
Trots skylten "Your husband called, you can buy whatever you like"!, så blev det endast några små tygbitar som var prisnedsatta. Priserna var ungefär som hemma.

Någonstans på vägen gick vi också förbi en garnaffär, som vi kunde låta bli att gå in i😲 Fast vi stannade ju till och kollade in cykeln lite.
Vi bestämde oss för att vara lite kulturella också, det finns ju många muséer att välja bland.
Vårt val blev Van Gogh muséet på kvällen, till vilket vi också köpte biljett när vi råkade passera ett "biljettställe". Där kunde vi prata svenska, grabben bakom disken hade varit utbytesstudent i Katrineholm av alla ställen😊.
Jag hade läst att det skulle vara ett bra tillfälle att gå dit på fredagskvällen, då det är öppet till 22. För då skulle det vara mindre trångt....... Då kan man ju undra hur mycket folk det är vid andra tidpunkter, för det var tjockt med folk även då.

Nästa inlägg blir det mycket blommor, för på lördagen åkte vi till Keukenhof.......

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Tack för att jag får "följa" med på din resa. Fina bilder!
Holland är ett ställe som finns på min lista över mål att resa till.
Kram Kerstin

Gudrun sa...

Oh,så fina lökar du köpt. Till hösten skall jag köpa massa:-)))
Lycka till med plantering-smart att kunna göra det nu på våren.
Ha en trevlig Valborg!
kram Gudrun