fredag 28 april 2017

Amsterdam 3
Så var det dags för huvudanledningen till resan: Keukenhof. Nu blir det ett frosseri i blommor, svårt att välja bort bilder:-))
Det är lätt att ta sig dit med buss. Först till Schipol, sedan byte mot Keukenhof.
Resan från Schipol till Keukenhof brukar visst kunna ta ca 25 min. När vi åkte tog den ca 1,5 timme. Det var fler än vi som var på väg dit:-)) Helt plötsligt när vi åkt bra länge, så kör chauffören runt en rondell, och börjar köra tillbaks......
Vi fick en föraning av blomsterprakten redan genom bussfönstret.
Men fram kom vi. Anledningen till den långa restiden var att vi råkade åka dit just den lördagen när den stora blomsterparaden ska äga rum.
 Mycket folk var det, men parken är stor. Besvärande blev det mest när det var dags att äta och fika. Inte lätt att hitta ledigt bord och stolar. Och trångt var det också när det var dags att titta på blomsterparaden.

Om man klickar på bilderna så blir de större. Får bli några collagebilder för att få ner antalet....
 Fler tulpansorter än man kan tänka sig fanns det. Och detta är endast en bråkdel......
 Det finns flera paviljonger med olika växtutställningar och arrangemang. Vi var endast in i Willem-Alexander där vi såg bl.a. mer av olika lökväxter. I en annan paviljong fanns orkidéer, men den hann vi inte med, innan det var dags för paraden.
Mer bilder orkar nog vare sig ni eller jag med i detta inlägg. Så lite från paraden får det väl bli i nästa..... I år har parken öppet mellan 23 mars till 21 maj.

3 kommentarer:

sytanten-Gunilla sa...

Tusen tack för alla vackra bilder från din resa! Vilken blomsterprakt!
Det blir roligt att se lökarna i blomning nästa vår!
kram
Gunilla

Gudrun sa...

Ljuvliga bilder!!!!
kram

Kerstin sa...

Underbara bilder! Vill dit Nu. :)
Kram Kerstin