lördag 21 april 2018

Fortsättning på dag 3 och rundturen.    5 april
Utflyktsdagar ingick ofta luncherna, och det blev variation på rätterna.
Idag blev det bl.a tempura, kan vara  grönsaker, svamp, fisk/skaldjur som friteras och som man doppar i en dipsås med bl.a soya. Jättegott! Den ofta förekommande tofun, som inte riktigt är min favorit, samt en god sallad. Det kom även in en del andra små skålar med innehåll medan vi åt.
 Medan vi väntade på gatan, att alla skulle bli klara med mat och andra ev. behov. så hade vi lite att titta på, i form av en riksha med dragare och turister. Oftast är det turister som provar på detta. Dragarna är, enl. guiden ofta studenter som extraknäcker. Observera de typiska skodonen dessa bär.


När alla var samlade igen, så bar det av mot Asakusa med Kannontemplet eller som det också kallas Sensoji. Det är Tokyos heligaste tempel. Det klarade jordskalvet 1923, men blev förstört under andra världskriget. Det har sedan byggts upp i samma stil som tidigare. För att komma fram fick man först passera rader av alla butiker i Nakamisearkaden. Där säljs allt från riskakor till kimonos.  Orkade inte studera dessa närmare i denna trängsel. Och vi hade inte heller så mycket tid till förfogande här. På dessa platser med många turister kunde man ofta se kimonoklädda flickor/kvinnor. Enligt guiden så var det oftast turister som hyr kläder, vilket är mycket populärt.           
 Rökelsekaret är ett av templets viktigaste platser. Det är ständigt omgivet av folk som viftar rök över sig. Det sägs att det ska hålla dem friska.

Från bussen, på väg mot Ginza, fick vi en skymt av ”Super Dry Hall” (byggnaden med guldkorv på taket) ritad av Philippe Starck för ölbryggeriet Asahi 1989. Till vänster skymtar Tokyo Sky Tree som med sina 634 m är Japans högsta byggnad. Det är tv-torn, och där finns restaurang, akvarium och planetarium. Det hann vi dock inte ta oss någon närmare titt på……
Ginza är ett av Tokyos stora centrum med småaffärer, gallerior och varuhus. Sony har ett ultramodernt showrum där. Vi stannade till en kort stund i ett gathörn omgivet av några stora varuhus.
Klocktornet på Wako är lite av en symbol för Ginza. Bakom syns Mikimoto, som säljer odlade pärlor.
Bakom ryggen på mig som fotar låg en bilaffär. Var det möjligen Nissan? I alla fall fanns där en otroligt exklusiv röd sportbil i skyltfönstret.
Tror vi fick 45 min på oss att själva välja vad vi ville ta oss en närmare titt på.
Vi valde livsmedelsavdelningen på Mitsukoshi.

Efter den dagens alla intryck tror jag vi åt middag på en liten franskinspirerad restaurang i närheten av vårt hotell. Skönt att det fanns en hel del ställen att välja på alldeles i närheten! 
Imorgon har vi en dag att utforska Tokyo på egen hand. Och då blir det lite textilt, kanske inte så överraskande? 😊

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilka skor dem har!! Hoppas de är sköna. :)
Ja jösses med folk där är! Förstår att du inte orkade titta.
Hade inte jag heller gjort. :)
Den avdelningen hade jag också valt att titta på. Ser spännande ut.
Kram
Kerstin

annicka sa...

Tvtornet och Ölbryggeriet kommer jag ihåg men vi var inte uppe i tornet. Vi åkte båt längs floden och såg dessa hus.
Var det i vid Wakohörnet som det är ett övergångsställe som också går på diagonalen över korsningen?
Skönt med västerländs mat som omväxling?