onsdag 5 september 2018

Sytt ett par småsaker.

Har länge tänkt sy någon slags "väskreda" (purse organizer), men det har inte blivit av förrän nu. Tänkte det skulle vara bra att kunna få lite ordning på småsakerna, när man endast har en kasse med. Men samtidigt vill jag kunna ha den i en handväska som är mjuk, så storleken måste bli "rätt".
Blev inspirerad till modellen av en bild på nätet, men har helt anpassat den efter mina behov.
Valde att sy den i mesh, förutom fickorna och kantningen, eftersom den blir lättare än när man syr i tyg med mellanlägg.

När jag sydde "Gypsy Wife" toppen (förra inlägget), så blev det ju en del avskurna hörn över.
Kände för att använda några av dem till en liten förvaring med "fönster" dvs. plast, så man kan se innehållet.
Använde en modell som jag sytt tidigare, nämligen den man fick beskrivning och ett kviltat stycke till på "Quiltrallyt" 2015 hos Maria Bussler. Det tygstycket räckte till 3 stycken, som blev så här.
Gillar modellen som öppnas rejält, men ska man ha småsaker i den, så kan det ju vara bra om dessa inte ramlar ut så lätt vid sidorna. Så därför provade jag denna gång att lägga till små kilar. Så här blev då den nya varianten.
Denna kommer att passa bra till det som ska förvaras i den.

Nu får det bli lite uppehåll i sömnaden ett tag igen. Dags att jobba vidare med trädgårdsprojektet. Och det börjar också bli dags att ta in krukväxterna som stått ute under sommaren, samt alla  pelargonerna innan det blir risk för frost....... Och det är ju också så mycket angenämare att syssla med det medan det är skönt ute.
Igår tog jag in alla hibiskusar och bägarrankan, efter att ha duschat av dem och planterat om bägarrankan i en mindre kruka.
Det blev lite "djungelkänsla" när de kom in 😊 Växterna inne har inte varit många under sommaren, och de som varit ute har verkligen trivts och vuxit till.

4 kommentarer:

Catarina C sa...

Så praktiskt med förvaringen för småsaker i handväskan, slipper att leta så mycket. Sina infällda kilar i nessarna är ju också väldigt bra, tack för tipset! Du måste ha gröna fingrar, fina växter du visar upp!

Kram Catarina

Kerstin sa...

Vilken bra förvaring till allt man bara Måste ha med i väskan!
Och vilka härliga små nessar till förvaring du gjort. Smart idé med kilarna på sidorna.
Kram
Kerstin

Gudrun sa...

Så bra det är med såna förvaringar du sytt.Ordning och reda, som politikerna säger:-))
Du nämner ordet frost--oj,så overkligt det känns.Men säkert förståndigt att vara förberedd.Kanske har ni också haft sommarväder idag.
kram Gudrun

Annika sa...

Jättefina förvaringar. Gillar starkt din väsk"insats".
Tur att jag bor i södern, ska väl dröja innan frosten kommer. Kram Annika