lördag 22 september 2018

Färdigt, "skämshörnan" är borta!
Det har tagit tid..... började så smått en bit in i juli.  Men denna sommar har ju inte varit riktigt lämpad för tungt jobb utomhus. Den 30 juli gjorde jag ett inlägg om hur platsen sett ut sen vi flyttade hit 1984. Och helt klar blev vi med den den 20 sept.
Betydligt trevligare att nu närma sig den
Det har blivit upprensat under det gamla trädet, och vildvinet har fått lite nytt att klättra i.
Det har också rensats upp en del bakom vildvinet och till vänster om bilden. Har lite svårt att sluta, det behövs mer..... Har också klippt bort en del gamla grenar på flädern, bergtallen och lite annat.
När vi täckt "taket" på spaljen blev lite armeringsmatta över. Det hamnade till vänster om ställningen. Bra att ha lite mer att fästa vildvinet på. Passade också på att anpassa armeringsmattan som humlen klättrar på, framför trädstammen. 
Blev lite bättre ordning på "stenförrådet" också. Det finns rabattkanter som väntat på avslut sen några år.......
Bakom vinbärs/krusbärsbuskarna hände det en del också. Hade blivit mer av ogräsmatta än gräsmatta med åren. Det var där vi började ....
Sen vi rensat upp la vi på markväv och satte ut odlingspallar lite provisoriskt. Vi behövde flytta på sandförrådet medan vi fick upp ställningen för vildvinet.
Min ambition när vi gjort om här, har varit att i mesta möjliga mån återanvända material som redan fanns hemma.
Sanden har flyttats till odlingspallen längst bort. Det är nog den som mest kan tänkas hamna i ev. skugga. För att inte bli använd som toalett för grannskapets katter, så ligger gamla brädor från de gamla "sandlådorna" som lock. Och en del av dessa har också blivit kant mot jorden under buskarna.
Under kommande vinter får en av pallarna inhysa några växter som inte klarar att övervintra i krukor. Hoppas de klarar denna placering! Ytterligare en funkia och en hortensia ska också placeras där. Om gräset kommer att överleva vintern återstår att se. Men värt ett försök.....

2 kommentarer:

Gudrun sa...

Så jättefint ni gjort det. Vet ju att man inte gör en sån "renovering" på en dag:-)).Tycker själv det är så kul med bara lite förändring,så känns det nytt och inbjudande.Pallkragar är toppen och man håller mycket ogräs borta också.
Kram Gudrun

Annika sa...

Vilket trädgårdsjobb ni gjort och vilken skillnad det blivit.Kram Annika