lördag 5 januari 2019

Sammanfattning av det jag sydde förra året.
Ett långvarigt projekt, som jag får lite gjort på till och från, är ett handsömnadsarbete som jag påbörjade under våren 2016. För närvarande ser det ut så här:
                 Det tar sin tid..... mycket funderande emellanåt gällande tyg, färg och                            former. 
Utgick från den här bilden ur boken "Designing Tesselations" av Jinny Beyer. Men förlänger den med egna påhitt. Provar mig fram med olika former i papper, som man kan se på den övre bilden.

          Ett par "Bionic gear bag" blev det som presenter till ett par av barnbarnen.
 Några necessärer blev det också. Mest för att testa en idé från en modell som köpts i Thailand (inte av mig). Förstorade också upp den. Modellen påminde mycket om en från Quiltbiten, därför sydde jag också den. 
Den lilla till vänster fick ett litet "fönster" i plast. I den tog jag vara på en del mycket små restbitar efter en topp som sytts under året......
...nämligen denna: "Gypsy Wife" av Jen Kingwell. Den började jag med i januari, och toppen var klar i augusti. Den var jätterolig att sy!
Har också sytt några klädesplagg under året, 1 fleecetröja (ull) och 2 klänningar i trikå. Ibland blir jag frestad utifrån ett tyg.... fast jag tycker inte det är särskilt kul längre att sy kläder.
Ett förkläde blev det också till ett av barnbarnen.
                                   Ytterligare några småsaker blev det.
 I oktober började jag sy "New York Beauties" block. Tänkt att bli en löpare, dock inte med denna hopsättning...... Det hann bli 13 st, saknas 3 st. Till nästa höst ska den väl kunna var klar.......
           Det blev förstås också några födelsedagskort och julkort sydda.
 I det sammanhanget vill jag också passa på att visa födelsedags-, påsk- och julkort som jag fått, på bilden här under. Roligare post än så finns nog inte!
                                  Stycket här under är tänkt att bli en förvaring. 
Vad kommer jag att sy framöver? Det som står överst på "agendan" är förvaringen och New York Beauties blocken. Sen bör jag se till att komma igång med kviltning igen. Vad jag minns så finns det 3 toppar som ligger och väntar........

6 kommentarer:

Gudrun sa...

Du har så många fina saker på gång och mycket fint har du sytt också.
Hoppas du får ett riktigt kreativt trevligt syår!!
Kram Gudrun

sytanten-Gunilla sa...

Ojojoj så mycket fint du sytt under året.
Kvilten med stjärnorna ser fantastisk ut redan nu. Så nyfiken ......
Jag önskar dig ett gott år i år!
kram
Gunilla

Monkla sa...

Så mycket fint du har sytt!!!!!!!! Ser framemot att se din quilt färdig. Den är så vackert!
Kram Monica

Annika sa...

Så mycket du sytt under 2018 och så roligt att se allt samlat. Kram och god fortsättning Annika

Kerstin sa...

Vilka härligt läckra alster du sytt under året som gått.
Ser med spänning framemot att följa vad du syr under året som kommer.
Kram Kerstin

annicka sa...

Så bra att sammanställa det en sytt under året. Även om en själv inte tycker att det är så mycket- vilket jag inte vet hur du tänker om- men ihoptaget är det en hel del, mer än ett projekt i månaden, som du kreativt sytt. Kläderna är snygga, synd att du inte tycker det är så kul för de blir bra. Sen är du ju en fena på att få ihop lappar på ett snyggt sätt men det vet du ju redan att jag tycker.