tisdag 17 september 2019

Mer än en månad sen det hände något här på bloggen......
Så mycket sömnad har de inte blivit, i alla fall inget jag kan visa ännu. 
Därför får det väl bli lite bilder från veckan vi var i Vemdalen 1 -7 september.
Härlig solnedgångshimmel den första kvällen. Vi bodde allra högst upp i Björnrike, och hade en fantastisk utsikt från vår balkong, när det var klart vill säga.
5 hela dagar hade vi däruppe, av dem var 2 riktigt fina. Men även om det regnade så var vi ute. Måndagen var regnig, då blev det en kortare, men medelsvår tur, Äventyrsstigen i Björnrike. Den gick längs med ett vattendrag, och var lite stenig och slipprig, inte helt lätt för oss 70+ are med lite dålig balans.

Att vädret kan ändra sig snabbt i fjälltrakterna blev väldigt tydligt på tisdagen.
Därför höll vi oss hemma ett tag för att se hur det skulle utvecklas. Vi nöjde oss med en  runda, nog så krävande, i den backiga terrängen bland alla husen i området.
Senare på eftermiddagen verkar det lätta.....
Onsdagen blev en riktigt fin dag! Då tog vi först bilen till Storhogna, och valde en medelsvår 9 km lång tur.
Alla leder var mycket bra utmärkta. Efter att ha gått ett tag så kom vi till Samevistet.
Efter ytterligare en sträcka, så kom vi fram till Fallmoran. En av Sveriges äldsta och finaste fäbodar från 1500-talet. Nu är dessa fritidshus.
Torsdagen började mycket bra, hos oss i Björnrike:-)) Men vi hann knappt 1,5 mil innan det störtregnade. Det fick bli plan 2.....
Vilket innebar en biltur en bit in i Jämtland. Vi passerade Åsarna, Svenstavik och kom fram till Hackås med sin medeltidskyrka från 1100-talet. Den ligger otroligt vackert vid en vik av Storsjön. Lite nostalgi för min man som var där på skolresa under sin Östersundstid.
Kyrkan här var ett viktigt delmål för medeltidens pilgrimer på väg mot Nidaros (nu Trondheim i Norge). 8 dagsturer kvar härifrån.......
Vädret är på väg att bli bättre, så på väg tillbaks stannar vi till i Klövsjö, för att vandra fram till Fettjeåfallet. Det började ganska enkelt, men blev sedan allt mer svårforcerat. Så vi nöjde oss med att komma fram till fallets nedre del.
Fredagen blev den andra vackra dagen. Då blev det först bil fram till Vemdalsskalet, där vi tänkte ta en tur på 11 km. Nu blev det något längre eftersom vi gick lite fel. Vi tyckte en pil pekade lite fel......
Det gäller att ha bra på fötterna för underlaget varierar mycket. Emellanåt låg även spångarna/spängerna (välj vad som låter bäst, båda alternativen lär vara rätt:-)) under vatten.
Så mycket höstfärger hade det ännu inte hunnit bli, förutom denna rönn.
 
En härlig avkopplande vecka!

3 kommentarer:

Gudrun sa...

Så vackra bilder från vårt vackra Sverige!
Kram Gudrun

Kerstin sa...

Underbara bilder. Där är så vackert!! Tack för att du visar.
Kram Kerstin

Annika sa...

Så vackert. Kram Annika