tisdag 12 november 2019

Tidig morgon.....25 oktober
Från hotellet 06.20 till järnvägsstationen för avfärd med snabbtåg till Xian kl.07.43. Resan tog 6 timmar, och vi fick med oss lunchpaket från hotellet. Nästan lika noga incheckning som vid flygning, i alla fall med väskorna. 
 Lite för tidigt att checka in på hotellet när vi kom fram till Xian med 9 milj. invånare. Så det blev först besök på stadsmuren. Som man kan se på bilden så är muren rejält bred. Den går runt de gamla delarna av Xian och har 18 portar, från 8 av dem kan man komma upp på muren.
25 oktober inföll på en fredag, och det verkade vara en populär dag att gifta sig på. Och det verkar också vara populärt att bli fotograferad på stadsmuren. 2 olika par som blev fotade på olika ställen. När vi lite senare åkte buss, såg vi fotot (överst till höger på bilden här under) utanför ett hotell. Googlade lite på kinesiska bröllop, och det kan tydligen vara både storslagna och kostsamma "historier"😉
 Alla gäster förväntas tydligen skänka pengar, och brudgummens föräldrar förväntas visst ge de unga åtminstone en lägenhet......
Efter besöket på stadsmuren blev det buss till hotellet för incheckning, och en stunds vila. Lite senare tog reseledaren med oss intresserade på en liten rundtur i centrum, för att visa lite var vi t.ex. kunde hitta bra matställen. 
 Dålig bild på trumtornet här över. Undrar just vart bilden jag tog av det på närmre håll har hamnat?😉 Men bilden på klocktornet är ju i alla fall lite tydligare.
Otroligt fascinerande ljusspel på kvällen med all belysning av de historiska byggnaderna.
          Även här låg "vårt" hotell mycket bra och centralt, alldeles nära stadsmuren. 
Varje kväll visas hur det kunde gå till under Tangdynastin när förnäma gäster till hovet skulle tas emot.Av ett anslag att döma som jag såg på stadsmuren, så kunde man tydligen köpa biljett för att delta i detta skådespel. Vi nöjde oss dock med att se det på håll.
Videon är inte särdeles bra, men kan kanske ge en liten känsla av hur det kunde se ut.....


Nästa dag nya upplevelser........

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilka byggnader dom har! Dom skulle jag vilja se IRL.
Och jadå jag hänger med på hela resan. :)

Kram Kerstin

Annika sa...

Jag följer med spänning din resa. Kram Annika