onsdag 7 september 2022

 Ett kort besök i Skåne.

 I förra veckan tog vi en tur till Skåne, för att besöka Bosjökloster, som numera är ett slott. Det ligger mycket vackert vid stranden av Ringsjön. Det finns även en fin park att strosa i med getter, lamor och alpackor.  


Som hörs av namnet började det med ett kloster under 1100-talet. Numera finns endast klosterkyrkan kvar av de ursprungliga byggnaderna.

Anledningen till den långa resan var en textil utställning med den tyska kviltkonstnären Claudia Pfeil. Det är första gången hennes arbeten ställs ut i Norden.           
Vi började med att ta en tur i parken med bl.a. en 1000-årig ek.     I slottet fanns det även 2 andra utställningar, en med konst och en som skildrade Hildegard av Bingen. Hon var 1100-talets "influencer" i Tyskland. Hon hade många "strängar på sin lyra", abbedissa, mystiker, författare, kompositör, predikant, botaniker, läkekunnig och storpolitisk lobbyist. 2012 blev hon helgonförklarad.
Över till den egentliga anledningen till besöket, Claudia Pfeil.  Hon skapade sin första Artquilt 2005, och hennes material är siden, metalltrådar och mängder av Swarovskikristaller. Lystern och blänket får ni försöka tänka er, för det är svårt att fånga med kameran. Glömde tyvärr att ta en översiktsbild av utställningen. Det var lite trångt att komma åt att fota rakt framifrån.                                                                        Detta är kvilten "Turnabout".              
Roligt att flera kviltar hängde så att man kunde se både fram och baksidor.   Vilket man ser här på kvilten "Bricks ´n Gears". Denna är 180 x 220 cm.                 
             "Fire And Ice"   
Klicka gärna på bilderna så ni kan se den fantastiska kviltningen.
"Time To Catch A Dream"
 
                                              "Fern Rising"  och "In Full Bloom"  

                   Och baksidorna, även där kan man se motiven.                       

                                                       "Woven Journey"                  

Detta var endast ett litet urval av alla kviltar som fanns utställda. Känns ofattbart för mig hur man kan hinna med så många stora kviltar på knappt 20 år när 1 kvilt tar ca 1 år att färdigställa. Så glad att jag fick möjlighet att se dessa fantastiska arbeten! Och jag tror faktiskt att inspirationen att sy fick sig en "boost"......

1 kommentar:

Annika sa...

Fantastisk utställning. Kram Annika